De zwarte koningin van Catharina Botermans

op 30 maart 2022 door

Over het boek

Parijs, 1580. Als dochter van de nieuwe bibliothecaris maakt de jonge Fiora haar debuut aan het Franse hof. Het duurt niet lang voor ze koningin-moeder Catherine de' Medici ontmoet. Catherine ziet iets in Fiora en binnen korte tijd is Fiora een van Catherine's meest intieme vertrouwelingen.

Wanneer Catherine Fiora vraagt om voor haar te spioneren, komt Fiora in een wespennest terecht. De opdrachten van Catherine worden steeds gevaarlijker, tot Catherine Fiora het onvoorstelbare opdraagt. Als Fiora hierin meegaat, zet ze alles wat haar dierbaar is op het spel. Ook de liefde van haar leven. Zal het kwaad het winnen van het goede?

Leesfragment

Lees jij graag historische romans en ben je geïntrigeerd door dit spionageverhaal aan het Franse hof? Hieronder vind je alvast een sneak preview van De zwarte koningin.

Lees hier een fragment

Achter het boek

Catharina Botermans debuteert met De zwarte koningin als auteur en is inmiddels alweer bezig aan een nieuwe roman, ditmaal over de zoon van Niccolo Macchiavelli. Ze is politicoloog en gespecialiseerd in religieus gefundeerde politieke theorieën en hun toepassing in de praktijk. Daarnaast is ze ook docent Europese Studies. Haar interesse in de Renaissance spoorde haar aan te schrijven over de politiek bekwame Franse koningin Catherine de' Medici.

Catherine de' Medici was de machtigste vrouw in het Europa van de 16e eeuw. Ze werd geboren in Italië in de invloedrijke Medici familie en uitgehuwelijkt aan de tweede zoon van koning Francis I van Frankrijk, die in 1547 zijn vader opvolgde als Henry II. In haar tijd als koningin had ze weinig invloed op staatszaken en had ze een bittere rivaliteit met Diane de Poitiers, de maîtresse van haar man.

Op veertigjarige leeftijd veranderde haar rol. Na de dood van Henry II kreeg ze als moeder van drie opeenvolgende Franse koningen (Francis II, Charles IX en Henry III) grote politieke invloed. De monarchie had in die tijd complexe problemen door de continue burger- en religieuze oorlogen. Catherine de' Medici deed er alles aan om de Valois monarchie aan de macht te houden en kreeg de reputatie meedogenloos te zijn.

Bron: Wikipedia

Video

Catharina Botermans vertelt in boekhandel Waanders in de Broeren aan journalist Nikki Sterkenburg over haar debuutroman De zwarte koningin, over Catherine de' Medici.Reacties op: De zwarte koningin van Catharina Botermans

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Catharina Botermans

Catharina Botermans

Catharina Botermans is politicoloog, docent European Studies en groot liefhebber...

Gesponsorde boeken