Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Dodenstoel van Johan Andersen

op 27 mei 2019 door

Op 28 mei 2019 verschijnt Dodenstoel, de debuutthriller van Johan Andersen, een Nederlands uitgever en auteur.

Dodenstoel

Eugène Hamer, ex-commando en veiligheidsadviseur, treft een een gruwelijk tafereel aan op de Amsterdamse Apollolaan. Een man hangt met doorgesneden keel aan een touw in de woonkamer. Zijn vrouw ligt dood op bed en in een kledingkast schuilt een jongen die opzettelijk getuige is geweest van deze slachting. 

Dodenstoel gaat verder met de moordenaar, die de politie middels een brief uitdaagt hem op te sporen. Hij verwijst naar een website waarop een elektrische stoel te zien is met daaronder de boodschap:

"Pas als mijn wraak compleet is, stop ik met moorden..."

Samen met Neli Panka, inspecteur bij de afdeling Zware Criminaliteit en gespecialiseerd in de psychologie van seriemoordenaars, opent Hamer de jacht. Het brengt het tweetal op het spoor van een omvangrijk netwerk van drugssmokkel en mensenhandel, die zijn oorsprong blijkt te vinden in voormalig Joegoslavië en de val van Srebrenica. Het moorden gaat maar door. Alles wijst erop dat ze te maken hebben met de meest medogenloze moordenaar in de Nederlandse misdaadgeschiedenis. Hij speelt een dodelijk spelletje met hen. 

'Als geen ander schept Johan Andersen een geloofwaardig verhaal waarin het herkenbare Nederlandse decor ruimte geeft aan nietsontziende misdadigers. Bij het lezen van Dodenstoel realiseer je je dat wij door dezelfde straten lopen als de personages van Andersen. De seriemoordenaar is onder ons. Zijn misdadige moorden komen heel dichtbij. Andersen verbindt zijn killer aan een ondenkbare aaneenschakeling van verbijsterende praktijken van drugshandel, moord en internationale mensensmokkel. Dat is een huiveringwekkende gedachte. Het kwaad zit ons op de huid,' aldus Maarten Boers, acquirerend redacteur bij HarperCollins.

Dodenstoel verschijnt op 28 mei bij HarperCollins.

Lees hier een fragmentReacties op: Dodenstoel van Johan Andersen

Meer informatie

Gerelateerd