Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Donkerblauwe woorden van Cath Crowley

op 25 april 2017 door

Een tweedehandsboekhandel, een kast vol boeken waar mensen in mogen schrijven en achtergelaten liefdesbrieven. Dat vind je allemaal in de YA-roman ‘Donkerblauwe woorden’. Lees een fragment én schrijf je in voor de Hebban Leesclub!

Cath Crowley is een Australische auteur van YA-romans. Ze won verschillende prijzen met haar werk en haar YA-boek Graffiti Moon werd onder dezelfde titel al eens naar het Nederlands vertaald. Het boek verscheen toepasselijk bij Moon Uitgevers. Het nog jonge YA-imprint Young & Awesome van uitgeverij Leopold neemt het stokje over, want Crowley’s nieuwste roman Words in Deep Blue verschijnt daar als Donkerblauwe woorden.  

Donkerblauwe woorden is ‘het ultieme boek voor YA-fans’, aldus Young and Awesome. Auteur Jennifer Niven (van Waar het licht is en Op mijn schouders) prijst het boek van haar collega de hemel in en zegt: ‘Een van de leukste, voortreffelijkste, mooiste boeken die ik in lange tijd heb gelezen. (Hoe mooi? Ik zat als een gek te markeren, omcirkelen en onderstrepen.) Ik heb genoten van elk grappig, vindingrijk, ontroerend woord… Ik las het boek niet zomaar, ik beleefde het…’ Over dat markeren, omcirkelen en strepen zullen we het maar niet hebben, hoewel het wel bij het verhaal past; lees maar eens waar het over gaat.   

Over Donkerblauwe woorden

In de tweedehandsboekwinkel van Henry’s vader staat een kast met boeken waarin klanten mogen schrijven. Mensen omcirkelen woorden die ze mooi vinden, onderstrepen zinnen of ze laten boodschappen achter in de kantlijn: gedachten, vragen, wensen. Sommigen laten brieven achter tussen de bladzijden. Brieven aan schrijvers, aan (ex-)vrienden of vriendinnen. In deze kast laat Rachel een liefdesbrief achter voor haar beste vriend Henry, vlak voordat ze gaat verhuizen…  

Ik had de brief geschreven voor ik van huis ging, mijn handen bevend terwijl ik de woorden op papier zette. Het was voornamelijk ik hou van je, met een beetje je kunt het dak op. De perfecte liefdesbrief, volgens Lola.  

Benieuwd geworden? Donkerblauwe woorden verschijnt op woensdag 3 mei, maar op Hebban lees je vast een voorpublicatie. Klik op de roze button hieronder om een fragment te lezen.  

Lees hier een sneak previewReacties op: Donkerblauwe woorden van Cath Crowley

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Cath Crowley

Cath Crowley

Cath Crowley groeide op in Gippsland, Australië. Ze las veel als kind, en d...