Vraag 10 - Heeft dit boek nog geheimen voor jou?

op 01 februari 2022 door

De laatste vragen

We zijn aan het einde van de leesclubdiscussie gekomen en we hebben heel wat onderwerpen besproken. Toch blijven er altijd wel enkele aspecten onbesproken, enkele elementen blijven mogelijk nog wat vragen oproepen. Zo vroeg ik me af wat er in haar jeugd is mis gegaan. We lazen enkele opmerkingen over haar schoolcarrière, dat deze niet zo plezierig was verlopen. Ook beschrijft de auteur dat Ilse een teruggetrokken persoontje was en dat ze zo blij was dat ze haar ouderlijk huis mocht verlaten. Daarom was ik eigenlijk heel nieuwsgierig naar haar jeugdjaren en hoe zij als persoon was tijdens de adolescentie. Dit blijft maar door mijn hoofd spelen, hoewel we hier natuurlijk geen antwoord op gaan krijgen. Hoe was het voor jou? Heb jij nog zaken die vraagtekens oproepen?

e80d5f7723b1b38b5bc70b3edbc68e71.jpeg 

Vraag 10

10a. Zijn er aspecten in het verhaal die bij jou vragen oproepen? Een reactie van Ilse of van haar omgeving? Of heeft iets in het beloop je verbaast dat nog niet besproken is? Beschrijf of jij nog onbesproken zaken hebt die door je hoofd blijven spoken.

Het is niet noodzakelijk dat we er een antwoord op weten, sommige aspecten blijven onbeantwoord in een roman. Al is het leuk als je reageert op de andere deelnemers als je denkt dat je het wel kunt verklaren.

10b. Welke vraag zou jij nog aan de andere deelnemers willen stellen over deze roman of de auteur? Met andere woorden, bedenk eens een afwijkende leesclubvraag.Reacties op: Vraag 10 - Heeft dit boek nog geheimen voor jou?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ilse Josepha Lazaroms

Ilse Josepha Lazaroms

Ilse Josepha Lazaroms (Gouda, 1979) is schrijver en wetenschapper. Ze studeerd...