Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 29 november 2016 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

  1. Hoe is de schrijfstijl van Katharine McGee jou bevallen? Vind je het boek vlot en lekker lezen of heb je er langer over gedaan dan verwacht? Denk je dat het aan haar stijl te merken is dat ze voor tv-series heeft gewerkt?

  2. Hoe vind je de Toren en het leven daarbinnen vormgegeven? Is het duidelijk beschreven en zag je het goed voor je? Heb je wellicht nog dingen gemist? Denk je dat een wolkenkrabber zo hoog als deze ooit zal bestaan?

  3. Wat vind je van het toekomstbeeld dat Katharine McGee in het boek schetst? Waren er onder de vele nieuwe producten en zaken die ze omschrijft dingen waarvan je hoopt dat die snel worden bedacht of uitgevonden? Waren er misschien ook dingen waarvan je hoopt dat die er nooit zullen komen?

  4. Wat vind je van de manier waarop het verhaal wordt verteld, vanuit vijf verschillende personages? Vond je het leuk zoveel gezichtspunten naast elkaar te lezen? Had iedereen een duidelijke eigen stem voor jou? En wat vond je ervan dat het boek afsloot met het gezichtspunt van Mariel, iemand van wie we nog niet eerder de gedachten hadden gelezen?

  5. Heb je het verhaal ervaren als spannend en de ontknoping als verrassend? Hoe graag wilde je na de proloog te weten komen wie het nu was die van de Toren af zou vallen? Heb je ooit geraden wie het zou zijn, had je tot het allerlaatste moment geen idee of had je misschien een verkeerd idee? Heeft de auteur goed naar de ontknoping toegewerkt of kwam die voor jou, zeg maar, uit de lucht vallen?

  6. Wat waren volgens jou de belangrijkste thema’s van het boek en hoe vind je dat de auteur die heeft uitgewerkt?

  7. Welke scènes uit het boek zijn je het meest bijgebleven en waarom?

  8. Welke verwachtingen had je op voorhand over het boek en zijn die ook uitgekomen? Denk je dat er een vervolg gaat komen en zo ja wil je dat dan ook lezen?

Volgende stap: 

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Katharine McGee

Katharine McGee

Katharine McGee is geboren in 1988 in Mattoon, Illinois. Eerder werkte ze als re...