Een kleine geschiedenis van de wereld aan de hand van schapen door Sally Coulthard

op 23 augustus 2021 door

Aan de hand van grappige anekdotes en opmerkelijke feiten vertelt Sally Coulthard over schapen en hun impact op onze wereld. Lees een fragment van deze (allesbehalve wollige) geschiedenis en schrijf je in voor de leesclub die we met deze non-fictie organiseren.

Bestsellerauteur Sally Coulthard studeerde archeologie en antropologie en legde zich vervolgens toe op het ontwerpen, inrichten van en schrijven over huizen, ambachtelijk handwerk en het buitenleven. Ze is dan ook een gepassioneerd pleitbezorgster van landelijk wonen en schrijft regelmatig over de natuur. 

Het boek

Schapen vallen nauwelijks op. We zien ze staan, als witte vlekjes in het landschap, en rijden eraan voorbij. Maar wist je dat schapen de geschiedenis van de mensheid hebben gevormd zoals die nu is?

Schapen hebben ons sinds mensenheugenis te eten gegeven, gekleed en ons dieet veranderd. Ze hebben ons rijker en armer gemaakt, het landschap veranderd, geholpen bij de bouw van grote beschavingen en het winnen van oorlogen. Ze hebben onze huizen verfraaid en verwarmd en pioniers in staat gesteld om grote delen van de aarde te veroveren. Schapen hebben, kortom, een enorme impact gehad op de geschiedenis van de wereld.

Lees een sneak previewReacties op: Een kleine geschiedenis van de wereld aan de hand van schapen door Sally Coulthard

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sally Coulthard

Sally Coulthard

Na haar studie archeologie en antropologie aan Oxford University heeft bestselle...

Gesponsorde boeken