Advertentie

Is Broken things zo spannend als verwacht?

op 23 september 2018 door

Voor de Epic Reads leesclub van oktober hebben 15 lezers Broken things van Lauren Oliver gelezen. Het boek gaat over Mia en Brynn die 5 jaar geleden hun vriendin Summer in het bos vermoord hebben. Dat zegt iedereen ten minste. Ze hebben het alleen niet gedaan.
Het is allemaal begonnen met de obsessie over een boek The way into lovelorn en de fanfictie die de 3 meiden hierover schreven. Nieuwe ontdekkingen zorgen dat Mia en Brynn op zoek gaan naar de echte dader.

In het verhaal zitten stukje uit het boek The way into Lovelorn verwerkt. De lezers vinden deze stukjes zeker wat toevoegen en sommigen hebben zelfs gekeken of het boek echt bestaat. (Wat helaas niet zo is.) Zo zei Michelle: “Ik vond de stukjes van The way into Lovelorn echt heel leuk en echt iets toevoegen. Ik probeerde ook steeds verbanden te leggen (dat is iets wat ik sowieso heel leuk vind om te doen). Ik ben wel erg nieuwsgierig geworden naar het "originele stuk". Het boek geeft inderdaad een beetje een Narnia feeling, al kreeg ik er ook een soort Pretty little liars gevoel van. Op een leuke manier :)”
Laura meldde: “Nou ik moet heel eerlijk zeggen: ik skip die stukjes vaak in boeken omdat ik altijd het idee heb van: dat hoef ik allemaal niet te weten en voegt niets toe! Kom je er na een aantal hoofdstukken achter dat het toch zeker wel iets toevoegt al is het alleen maar om te snappen hoe het echt een toevluchtsoord was voor Brynn, Mia en Summer!”

Schrijfstijl
De schrijfstijl werd door de meeste lezers als prettig en vlot ervaren. Fizz zegt het volgende over de schrijfstijl: “Haar schrijfstijl is ongeveer hetzelfde gebleven, ze schrijft nog steeds vanuit de ik-perspectief en ze gebruikt vrij gemakkelijk taalgebruik. Ik vond het prettig dat het verhaal vanuit verschillende personages verteld wordt, maakt het net wat interessanter en zorgt ervoor dat de spanning in het verhaal wordt behouden.”
Al in het cafe werd er gesproken over irritatiepuntjes. Maartje zei daarover: “Er was weinig mis met de schrijfstijl denk ik. Ik heb me geërgerd aan de hoeveelheid vergelijkingen in het verhaal, vooral omdat sommige echt als een 'tang op een varken' sloegen. De schrijfstijl paste wel bij de karakters in het boek.”

Verwachtingen
Vooraf verwachtte de lezers een spannend boek en dat is niet voor iedereen uitgekomen. Niet iedereen had hele hoge verwachtingen door eerdere ervaringen met boeken van Lauren Oliver en daardoor zijn ze juist overtroffen.
Hilma zei over haar verwachtingen: “Als ik heel eerlijk ben, had ik het verhaal ietsjes spannender verwacht. Verder zijn mijn verwachtingen wel uitgekomen, denk ik: het las vlot weg en ik was zeker benieuwd naar wat er nu precies was gebeurd met Summer.”
En Jente,die al bekend was met Lauren Oliver: “Ik vond Lauren Oliver een geweldige schrijfster dus mijn verwachtingen waren erg hoog. Ik moet hierbij ook mededelen dat ik het geen topper vond! Het was een leuk boek maar zeker niet een pronkstuk. Verder was het moeilijk om in het verhaal te komen, wat ik niet gewend ben, dus vond ik het zowieso al minder. Mijn verwachtingen voor dit boek waren dus te hoog, maar dit maakt niet dat het een saai boek was. Integendeel, hij was leuk, alleen niet zo spannend als ik verwacht had.”
Fien was ook al bekend met deze auteur: “Ik had niet echt heel erg hoge verwachtingen. Ik vond de korte inhoud heel erg intrigerend en ik was meteen nieuwsgierig naar wat er gebeurd was, maar mijn ervaring met dit soort boeken is niet zo goed. Ik had ook al een boek van Lauren Oliver gelezen en dat vond ik niet zo heel erg speciaal, dus ik had zo mijn twijfels. Voor het eerste deel van het verhaal klopten deze verwachtingen, maar vanaf het tweede deel vond ik het veel beter worden en het boek heeft dan toch mijn verwachtingen overtroffen!”

Zouden de lezers het boek dan wel aanraden? Kimberley: “Ik zou het boek ook aanraden. Het is inderdaad geschikt voor ya liefhebbers, maar ook voor mensen die houden van wat mystery, wat spanning. Daarom denk ik dat dit boek voor een redelijk brede doelgroep geschikt is.”
Maar niet alle lezers zouden het aanraden. Samantha: “Ik zou het zelf niet aanraden. hoewel ik het boek na enige tijd beter vond worden, moest ik mij zelf er echt doorheen worstelen.”

Uiteindelijk heeft het boek een gemiddelde van 3,6 sterren gekregen van de lezers.

Voor de individuele beoordelingen staan hieronder de links naar alle recensies.

Allemaal bedankt voor jullie actieve inzet!Reacties op: Is Broken things zo spannend als verwacht?

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken