Advertentie

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 29 april 2018 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Leesclubvraag 1 (31-5): Heb je Simon vs. The Homo Sapiens Agenda gelezen en wat vond je ervan? (En zo niet, waarom niet?)

Leesclubvraag 2 (2-6): Becky Albertalli heeft een uitgesproken schrijfstijl, wat vind je ervan? En is hij in dit boek anders dan in andere boeken die je van haar hebt gelezen?

Leesclubvraag 3 (5-6): In het Engels wordt dit boek uitgegeven als 'Leah on the Offbeat', terwijl de Nederlandse titel 'De Eigenzinnigheden van Leah Burke' is. Welke vind je beter en waarom? En als je zelf een titel mocht bedenken, wat zou dat dan zijn?

Leesclubvraag 4 (7-6): Welke van de hoofdpersonages (het kan dus ook Leah zelf zijn) sprak jou het meeste aan en waarom, en hoe ontwikkeld hij/zij zich gedurende het verhaal?

Leesclubvraag 5 (9-6): Denk je dat Becky Albertalli een boodschap of meerdere boodschappen heeft verwerkt? Wat is/zijn deze boodschap(pen)?

Leesclubvraag 6 (11-6): Welke elementen gebruikt de auteur om het verhaal spanning / emotie / diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen / flashbacks / flashforwards en keuze voor de verteller (vertelperspectief).

Leesclubvraag 7 (13-6): Beschrijf het boek in één zin.

Leesclubvraag 8 (16-6): Als er een vervolg komt (met Leah in de hoofdrol), zou je het dan lezen? En waar zou het dan over gaan denk/hoop je?

Leesclubvraag 9 (18-6): Welke verwachtingen had je vooraf en over dit boek en zijn die wel of niet uitgekomen?

Leesclubvraag 10 (20-6): Als jij in de vriendengroep van Leah zou zitten en je zou merken dat ze het moeilijk heeft met de acceptatie van haar seksualiteit, wat zou je doen of wat zou je tegen haar zeggen?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel (tijd voor je Epic Review!)Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken