Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 01 augustus 2018 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

  1. (1-9) Voorafgaand aan de 'These Rebel Waves' schreef Sara Raasch de trilogie 'Sneeuw als As' die in de YA-wereld vrij bekend is geworden. Heb je deze serie gelezen en wat vond je ervan? Welke verwachtingen had je van dit boek , en heeft je mening van Sneeuw als As deze beïnvloedt denk je?
  2. (3-9) Hoe ontwikkelen de hoofdpersonages zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?
  3. (5-9) De karakters Ben en Nayeli zijn homo/bisexueel, en in het boek wordt oppervlakkig gesproken over de verschillende huidskleuren van de personages. Wat vind je van deze diversiteit in de boeken? Voegt het voor jou iets toe, vind je het overbodig of normaal en waarom?
  4. (7-9) Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? En als je ‘Sneeuw als As’ gelezen hebt, is de schrijfstijl deze keer anders en op welke manier?
  5. (9-9) In de boek wordt het geloof van de Agridians vrij negatief afgeschilderd (onschuldige mensen waarvan wordt vermoed dat ze magie beoefenen worden vermoord), wat vind je ervan? En deed het je aan een bepaalde kwestie denken?
  6. (11-9) Wat vond je van de perspectiefwisselingen in het boek? Welk perspectief vond je het fijnst om te lezen, en waarom?
  7. (13-9) Eerder werden er vragen gesteld over geloof en diversiteit, kun je nog meer hoofdthema’s in het verhaal onderscheiden?
  8. (15-9) Denk je dat de auteur met dit boek een boodschap zou willen meegeven? Zo ja, welke?
  9. (17-9) Vind je de titel goed bij het verhaal passen? Zo ja, leg uit waarom. Zo niet, welke titel zou je het boek geven?
  10. (19-9) Zou je het boek aan anderen aan- of afraden bij anderen, en voor de fans van welke boeken is dit boek geschikt?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd