Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Over 'Eva' - een emotioneel, literair familieportret.

op 18 januari 2017 door

In de bloei van haar leven krijgt Eva een hersenziekte. De dementie en fysieke aftakeling die volgen brengen haar tegelijkertijd dichter tot haar dochter. Een indringende familiegeschiedenis.

In een familie waarin alles om carrière draait, komen de verhoudingen onder druk te staan door de ziekte van Eva. In de bloei van haar leven krijgt ze een hersenziekte die zich uit in dementie gecombineerd met fysieke aftakeling. Eva is een familiegeschiedenis, waarin de aftakeling van Eva en de manier waarop haar man en kinderen daarmee omgaan centraal staan.

Het verhaal van Eva voert de boventoon, terwijl de dochter wanhopig worstelt om een eigen plek te verwerven binnen het gezin. In haar zoektocht naar identiteit wordt pijnlijk duidelijk dat hoe verder haar moeder aftakelt,hoe meer de dochter zichzelf kan zijn. Eva is een emotioneel, literair portret van een onmogelijke moeder-dochterverhouding.

Lees hier een voorpublicatie

Bregje Bleeker (1970) is auteur en organisatieadviseur bij de gemeente Amsterdam. Ze studeerde geschiedenis en politicologie in Amsterdam. De Walrus was haar literaire debuut, dat ze opdroeg aan een overleden Amsterdamse hasjhandelaar. Eva is Bregje Bleekers tweede roman.



Reacties op: Over 'Eva' - een emotioneel, literair familieportret.

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Bregje Bleeker

Bregje Bleeker

Bregje Bleeker (1970) is auteur en organisatieadviseur bij de gemeente Amsterdam...