Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 11 juni 2017 door

Update 26 juli: Alle vragen zijn nu gepost, leef jullie nog even lekker uit, vooraleer we op 6 augustus de leesclub sluiten. Linda, sluit jij weer aan alsjeblieft? Ik veronderstel dat iedereen het boek nu uit hebt, dus ik zie graag wat meer recensies verschijnen. En vergeet de rubriek 'Eindoordeel' niet :-) 

Update 15 juli: We starten met de 'echte' discussie. Vraag 3 staat klaar, morgen volgt vraag 4. Daarna om de 1-2 dagen een nieuwe vraag. 

Update 6 juli: Vragen 1 en 2 staan klaar, het is de bedoeling ze te beantwoorden vooraleer je begint te lezen, vragen 3 t.e.m. 10 worden een per een gelanceerd vanaf 15 juli.  

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1. Wat is je eerste indruk van het boek nu je het in handen hebt ? Denk daarbij aan cover, lettertype, papier, ... 

2. Wat verwacht je van dit boek ? Doet de korte inhoud je aan andere boeken denken ? Indien ja, welke en waarom ? 

3. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Is deze manier van schrijven iets voor jou? Licht je antwoord even toe, m.a.w. waar hecht jij belang aan, hoe moet een thriller geschreven zijn? 

4. In het begin van het boek gebeuren er twee dingen kort na elkaar: Jasper is verdwenen en iets later wordt een verkoold lijk gevonden. Dachten jullie in eerste instantie dat het lijk Jasper zou zijn? Wat vind je ervan dat de auteur ons op deze manier op het verkeerde been tracht te zetten? 

5. De titel spreekt voor zich, ik vraag dus niet of je die kunt verklaren. Maar kun je een alternatieve titel bij dit verhaal verzinnen?  

6. Had de politieke achtergrond van het verhaal een meerwaarde voor je? En de locatie? 

7. Wie zijn voor jou de belangrijkste personages? Wie spreekt je het meeste aan en waarom?

8. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Welke elementen zijn gebruikt om het verhaal spanning, emotie en diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen, flashbacks, flashforwards en vertelperspectief.

9. Je hebt Fatale vriendschap nu uit. Typeer het boek in drie woorden (zonder verdere uitleg). 

10. Stel jij bent de coördinator van deze leesclub. Welke vraag zou je zeker gesteld hebben aan de deelnemers? Reacties van de anderen op de verschillende voorgestelde vragen zijn welkom! 

11. Kijk even terug naar je antwoord op vraag 2 en vertel of je verwachtingen van een paar weken geleden uitgekomen zijn. Waarom wel/niet? 

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Paul De Bruyn

Paul De Bruyn

Paul De Bruyn werkte 35 jaar voor Gazet van Antwerpen als redacteur buitenland, ...