Advertentie

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 10 juli 2017 door

Update 10 augustus: Kunnen Ada, Dorien, Sara, Tessa, Wilma en Oscar alsjeblieft dringend bij de discussie aansluiten? Jullie missen al de fun! 

Update 7 augustus: We starten vandaag met de 'echte' discussie. Vraag 3 staat klaar, morgen volgt vraag 4. Voorlopig ben ik van plan elke dag een nieuwe vraag te lanceren, met waarschijnlijk een rustpauze in het weekend, zodat de laatkomers daarna weer helemaal bij zijn. Kom als het even kan elke dag langs, zodat we een boeiende discussie en veel interactie krijgen. Succes, iedereen! 

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1. Wat is je eerste indruk van het boek nu je het in handen hebt? Denk daarbij aan cover, lettertype, papier,... 

2. Wat verwacht je van dit boek? Doet de korte inhoud je aan andere boeken denken? Indien ja, welke en waarom? 

3. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Denk daarbij aan zinsconstructies, taalgebruik, beschrijvingen, dialogen,... Vind je de manier van schrijven passen bij het boek dat we gelezen hebben? 

4. Vind je Joan een sympathieke vrouw? Hoe vind je haar als moeder van Lincoln? Begrijp je al haar handelingen tijdens de drie uur in de zoo? Als het even kan, graag een voorbeeld dat je mening illustreert. 

5. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Welke elementen zijn gebruikt om het verhaal spanning, emotie en diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen, flashbacks, flashforwards en vertelperspectief. 

6. Kwam de dierentuin voor jou genoeg tot leven, kon je goed volgen waar Joan en Lincoln zich steeds bevonden en waarheen ze vluchtten? Kwam de dierentuin tot leven door de vele beschrijvingen of leidden die op den duur af van het verhaal? Zou een plannetje helpen om alles beter te kunnen situeren of zet je liever je fantasie aan het werk? 

7. Fierce Kingdom telt best wat losse eindjes. Op welke vraag had je nog graag een antwoord gehad? Verzin zelf een passend antwoord daarvoor. Ook op de vragen van je medelezers mag je natuurlijk antwoorden verzinnen. 

8. Je hebt Fierce Kingdom nu uit. Typeer het boek in drie woorden (zonder verdere uitleg).

9. Stel jij bent de coördinator van deze leesclub. Welke vraag zou je zeker gesteld hebben aan de deelnemers? Reacties van de anderen op de verschillende voorgestelde vragen zijn vanzelfsprekend meer dan welkom! 

10. Kijk even terug naar je antwoord op vraag 2 en vertel of je verwachtingen van een paar weken geleden uitgekomen zijn. Waarom wel/niet? 

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gin Phillips

Gin Phillips

Gin Phillips debuteerde in 2008 met de roman The Well and the Mine. In 2017 werd...

Gesponsorde boeken