Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Eindoordeel – Fijne feelgood met soms hilarische humor

op 29 februari 2016 door

De Feelgood Leesclub ‘Finding it’ heeft zich de afgelopen weken gebogen over het laatste deel van de ‘Losing it‘ trilogie van Cora Carmack. Een verhaal waarin de titels van de drie delen terugkomen in het verhaal van Kelsey Summers.

OVER ‘FINDING IT’

De verwende en nogal losbandige en tegendraadse Kelsey Summers reist op kosten van haar vader half Europa rond. Ze is op zoek naar zichzelf en probeert een gebeurtenis in haar jeugd een plaatsje te geven door zich af te zetten tegen haar rijke vader en alcoholische moeder. Op haar reis ontmoet ze de knappe en mysterieuze Jackson Hunt. Wie is hij en waarom is hij altijd toevallig net in de buurt wanneer Kelsey in de problemen komt? Als ze besluiten om samen verder te reizen naar het romantische Italië, valt Kelsey tegen wil en dank als een blok voor hem. Maar Kelsey geeft zich niet zomaar gewonnen. Want hoeveel weet ze eigenlijk van hem? En wat is het geheim dat hij angstvallig voor haar verborgen houdt?

'Finding it’ is het derde deel van de ‘Losing it’ trilogie van de Amerikaanse schijfster Cora Carmack. Uit haar voorwoord in het boek blijkt dat ze er zelf ook nogal avontuurlijke reizen op nahoudt: “Weet je nog, die nacht dat we vastzaten op dat treinstation? En die taxi van Duitsland naar Nederland? En die magnetron die ik vernielde in Spanje, net voordat ik bijna doodging?”.
Ze is twintig-en-nog-wat net als de karakters in haar boeken. Ze houdt zich bezig met schrijven, reizen en binge-watching op Netflix. Haar motto: Dream Big. Live Bold. Embrace the Akward.

LEESCLUB

Romantische cover

De deelnemers vinden de romantische cover mooi en passend bij de andere twee boeken. Ondanks dat de cover niets zegt over de inhoud van het boek zou Yvonne het boek alleen al op basis van de cover kopen: “Gewoon omdat het me aanspreekt”. Bregje vindt de cover zelfs zo mooi matchen met de andere twee boeken uit de trilogie dat ze het jammer vindt dat ze de eerste twee boeken alleen als e-book heeft. 

Inhoud

Over de inhoud van het boek komen de meningen van de lezers aardig overeen: wederom een prettig weglezend verhaal zoals we van Cora Carmack gewend zijn met, vooral in het begin van het boek, bijna hilarische humor. Van de drie boeken uit de trilogie wordt door de meeste lezers ‘Finding it’ het beste deel gevonden.
Marja stelde vooral de soms poëtische zinnen op prijs, zoals: "Ik had voetstappen achtergelaten op de aardbol...." en “Als je echt van iemand houdt, laat dat een merkteken achter op je ziel. Dan hangt er een slot aan je hart”. Yvonne vond met name de setting van het verhaal geweldig. Marja ervaarde het zelfs alsof ze zelf op reis door Europa ging. Ook Boekenvlinder vindt de schrijfstijl van Cora heel beeldend en visueel: “De passages waarin ze omschrijft hoe Kelsey's lichaam vol gaten zit, of hoe ze van binnenuit opengereten wordt zijn heel pakkend en zullen me zeker nog bijblijven”.

Het valt Me03 op dat het verhaal een grote gelijkenis vertoont met een film, wat door de lezers die deze film hebben gezien wordt beaamd. Ondanks dat ze dat wel jammer vinden, is het boek evengoed nog door bijna iedereen met veel plezier gelezen. Omdat het verhaal vanuit de ik-persoon Kelsey wordt verteld, kom je niet zoveel te weten over het leven en de achtergrond van Jackson. Dat wordt door de lezers toch wel als een gemis gezien.

EINDOORDEEL en WAARDERING

Overall waren de lezers gemiddeld enthousiast over het boek. Dat een aantal lezers het boek wat lager hebben beoordeeld, had zeker te maken met het feit dat het boek teveel gelijkenis vertoonde met een film.

Laurevh89 beoordeelt het boek met 3*: "De plot van het verhaal doet inderdaad denken aan een bepaalde film, maar dat neemt niet weg dat het een fijn boek is. Ideale zomerlectuur voor een middagje in de zon!" 

Thyrze geeft 4*: “Als je op zoek bent naar een heerlijk zomers verhaal vol romantiek, prachtige omgevingen en persoonlijke groei dan is dit een perfect feelgood boek. Daarbij is het ook prettig dat je de boeken in deze serie onafhankelijk van elkaar kunt lezen. Ik heb er in elk geval van genoten!" 

Van Bregje Van de Weijer krijgt ‘Finding it’ 5*: Al met al heb ik genoten van dit prachtige boek, heb ik het ’s nachts verslonden als een vampier en hoop ik nog veel meer van deze schrijfster te mogen lezen in de toekomst." 

Het eindoordeel van de leesclub komt gemiddeld uit op 3,5 sterren.


Reacties op: Eindoordeel – Fijne feelgood met soms hilarische humor