Advertentie

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 19 oktober 2018 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.


LEESCLUBVRAGEN

Vraag 1
Welke verwachtingen had je vooraf van het boek? Zijn deze wel of niet uitgekomen?

Vraag 2
a. In het boek volgen we afwisselend Rielle en Eliana. Welk personage spreekt je het meest aan? Wiens verhaal vind je het interessantst?
b. Welk(e) ander(e) personage(s) spreekt/spreken je aan?

Vraag 3
De profetie is heel duidelijk over Rielle en Eliana. Twee koninginnen. Een “goede” koningin van licht en een “slechte” koningin van bloed. Zo wordt het tenminste geïnterpreteerd.
a. Is het daadwerkelijk zo zwart-wit? Vind je een van de twee slecht? Of is het genuanceerder?
b. Hoe ontwikkelen Rielle en Eliana zich in dit opzicht?

Vraag 4
a. Wat vind je van de opbouw van het verhaal (de proloog en daarna afwisselend de twee verhaallijnen die in een andere tijd spelen)?
b. In de proloog wordt al veel prijsgegeven over met name Rielle. Maakte dat het boek voorspelbaar? Welke dingen of wendingen verrasten je?

Vraag 5
Eliana’s verhaal speelt ruim duizend jaar na dat van Rielle.
a. Hoe vond je het om een boek te lezen over twee personages die eeuwen na elkaar leven en wiens verhalen toch zo met elkaar verbonden zijn?
b. Ken je nog meer boeken met twee verhaallijnen waar opvallend veel tijd tussen zit?

Vraag 6
Zie je in Eliana’s wereld nog veel terug van de wereld van eeuwen daarvoor? Wat? Wat niet? Had je verwacht dat er meer veranderd was?

Vraag 7
Elk hoofdstuk begint met een citaat. Voegden deze citaten voor jou iets toe? Welk citaat vond je opvallend of gedenkwaardig (kun je het koppelen aan dat specifieke hoofdstuk of het verhaal in het algemeen)?

Vraag 8
Wat kun je zeggen over de schrijfstijl (zinsconstructies, taalgebruik, beschrijvingen, dialogen etc.)? Vind je de manier van schrijven passen bij het boek?

Vraag 9
Welke vraag over het boek zou je aan Claire Legrand en/of aan andere deelnemers uit de leesclub willen stellen? (Het is niet verplicht elkaars vragen te beantwoorden, maar het is natuurlijk wel leuk.)

Vraag 10
Wat verwacht je van de rest van de trilogie? Ga je het tweede deel ook lezen (waarom wel/niet)?


Bonusvraag (niet verplicht)

Furyborn werd in het Engels taalgebied heel wisselend ontvangen. Veel lezers gaven vier of vijf sterren, maar het regende ook één- en tweesterrenrecensies.
a. Waarom lopen de meningen over het boek volgens jou zo extreem uiteen?
b. Kun je je vinden in de voornaamste kritiekpunten (de personages zijn niet goed uitgewerkt/lijken te veel op elkaar, er gebeurt weinig/er is weinig spanning, slechte representatie van biseksuelen) en/of positieve opmerkingen (sterke vrouwelijke hoofdpersonages, fantastische proloog, veel actie)?


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken