Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Les één: Doe iets goeds met je woede

op 29 november 2017 door

Let the games begin…

Bij de eerste vragen ga ik in op de afzonderlijke lessen. Aan het einde van de discussie zal ik algemene vragen stellen over het boek, zoals over de schrijfstijl.
Laten we er een interessante discussie van maken en mocht je vragen, opmerkingen of feedback hebben naar aanleiding van de vragen, dan hoor ik ze graag!


VRAGEN

1. Arun Gandhi zegt: Boosheid is voor mensen wat benzine is voor een auto: brandstof om in beweging te komen en naar een mooiere plek te gaan. Wat maakt jou ontzettend boos en heeft woede jou wel eens in beweging laten komen?

Zo ja, hoe? En zo nee, waarom niet?

2. Wat vind je van de voorbeelden die Gandhi geeft bij de uitleg van les één? Spreken de voorbeelden je aan of niet? En zo ja of nee, waarom wel of niet?

3. Op bladzijde 27 zegt Gandhi: Hij legde uit dat we veel tijd steken in de vorming van sterke gezonde lichamen, maar niet genoeg in de vorming van een sterke, gezonde geest. Als we onze geest niet beheersen worden we boos. Ben jij het met deze uitspraak eens en wat maakt dat je het (on)eens bent?

4. Wat sprak je het meest aan in deze les/wat raakte je en wat niet en waarom?

5. Op bladzijde 28 en 29 wordt een oefening genoemd waarbij Gandhi een bloem in zijn hand houdt. Heb jij wel eens zo’n (soortgelijke) oefening gedaan en wat was je ervaring? Reacties op: Les één: Doe iets goeds met je woede

Meer informatie