Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Les tien: Je wordt op de proef gesteld

op 14 december 2017 door

VRAGEN BIJ LES TIEN

1. In les tien lezen we over het moment dat Arun Gandhi hoort dat zijn grootvader is vermoord. Arun wil wraak nemen en de dader vermoorden, maar zijn moeder zegt hem: ‘Je grootvader zou willen dat je de dader vergiffenis schonk.’ Wat vind jij van het idee om daders (in het algemeen) vergiffenis te schenken en waarom?

2. ‘Bapuji had ooit uitgelegd dat heel makkelijk is om van mensen te houden die jou beminnen, maar dat de echte kracht van de geweldloosheid begint als je liefde kunt opbrengen voor mensen die jou haten.’ Wat vinden jullie van deze uitspraak en waarom?

3. Volgens deze link van Quest: https://www.quest.nl/artikel/wat-zei-mahatma-gandhi-nu-werkelijk is de uitspraak ‘Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien’ eigenlijk niet van Gandhi, maar zei hij het heel anders. Of deze bron nu gelijk heeft of niet, het citaat is erg mooi. Ook past deze bij de tijd van het jaar.

In het kader van goede voornemens voor het nieuwe jaar, welke verandering die je in de wereld wilt zien, wil jij zijn in 2018?Reacties op: Les tien: Je wordt op de proef gesteld

Meer informatie