Les zes: Verspilling is geweld

op 10 december 2017 door

VRAGEN BIJ LES ZES

1. In les zes staat: Ongeveer een derde van al het eten dat in de Verenigde Staten wordt gekocht, wordt weggegooid, en dan heb ik het nog niet eens over de spullen die supermarkten dumpen voordat ze überhaupt verkocht zijn. Elk jaar belandt er voor meer dan honderdzestig miljard dollar op de vuilnisbelt. Tegelijkertijd gaan er op de wereld elke avond miljoenen kinderen met honger naar bed.
Ook in Nederland gooien veel supermarkten eten weg. Doe de Weggooitest via de volgende link: https://advies-op-maat.milieucentraal.nl/aom/?module=weggooitest en kom erachter of jij veel verspilt. Wat is jouw uitslag en wat vond je van de uitslag? En door naar vraag 2..

2. Arun Gandhi draagt altijd een stoffen zakdoek bij zich en hielp om weeskinderen een thuis te geven. Ook bouwde hij met zijn gezin een huis. Ben jij in het dagelijks leven veel bezig met verspilling en zo ja of nee, hoe?

3. Ook wordt in les zes een onderscheid gemaakt tussen passief en actief geweld: Passief geweld is de brandstof waarmee fysiek geweld kan oplaaien. Als we de brand van het fysieke geweld in de wereld willen doven, moeten we de brandstoftoevoer afsluiten. Ben jij het eens met deze uitspraak en waarom wel of niet?Reacties op: Les zes: Verspilling is geweld

Meer informatie