Advertentie

Het dorpje Happiness van Holly Martin

op 07 oktober 2020 door

Het dorpje Happiness is het eerste deel in een feelgood-tweeluik over de vriendinnen Willow en Ruby. Dit boek vertelt het verhaal van Willow, die toe is aan een nieuwe start en verhuist naar een dorpje aan de Engelse kust. Op Hebban lees je een fragment van het boek en kun je je inschrijven voor de leesclub die we met het boek organiseren.

De Engelse Holly Martin schrijft al acht jaar en heeft in die tijd meer dan twintig boeken gepubliceerd, in het genre feelgood (zowel series als standalones), maar ook een YA-fantasyserie. Verreweg de meeste van haar boeken vallen onder dat eerste genre. Zoals ze het zelf omschrijft:

‘I write sweet, funny, gorgeously romantic stories with a little bit of heat.’

Veel van Holly Martins boeken spelen zich af in kleine dorpjes aan de kust of knusse huisjes op een eiland. De schrijfster laat zich hierin inspireren door haar eigen leven, ze woont namelijk zelf in een kleine witte cottage met uitzicht op de zee. Ze heeft veel verschillende banen gehad, waaronder het geven van geschiedenis-workshops (verkleed als Viking of Egyptische hogepriesteres). Tijdens die baan reisde ze veel en had ze de tijd om haar verhalen uit te denken. Inmiddels doet ze wat ze het allerleukst vindt: fulltime schrijven.

Het dorpje Happiness

Willow, de hoofdpersoon in Het dorpje Happiness van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Leesfragment

Ben je benieuwd naar de belevenissen van Willow in het dorpje Happiness, dat naar het Nederlands werd vertaald door Patricia Pos? Dit boek is een aanrader voor lezers van Nicola MayJill Mansell en Jenny Colgan. In het fragment vind je de eerste twee hoofdstukken waarin je alvast kennismaakt met de hoofdpersoon. Wil je meer lezen? Dan kun je je inschrijven voor de leesclub die we met het boek organiseren.

Lees de eerste 2 hoofdstukkenReacties op: Het dorpje Happiness van Holly Martin

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Holly Martin

Holly Martin

Holly Martin studeerde media aan de universiteit en werkte daarna bij een bank, ...