Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 8. Raadsels

op 04 januari 2019 door

(Foto: Eric Rinckhout ontsluierde tijdens de dwaallichtwandeling enkele raadsels rondom Het Dwaallicht. Foto is gemaakt door Natalie van den Dobbelsteen).

8.a. Er komen in het boek ‘raadselachtige zaken’ voor. Een ervan is de ‘dierenwinkel’ met al die vogelkooien. Laarmans wist niet dat er in de stad zo’n winkel bestond. Hij ziet heel veel kooien. Ik denk dat het een verwijzing is naar de prostitutie: lichtekooien. Dan volgt de zin ‘die kooien zullen geen injectie-apparaten worden’.  Wat zou daarmee bedoeld worden?

8.b. De bloemen. Een boeket bloemen gaat de hele tocht mee, het zijn rode bloemen. Ze worden uiteindelijk in het Carlton Hotel achtergelaten bij het meisje dat haar kind voedt. Zou dat Maria Van Dam zijn?

8.c. Misschien ben jij ook iets raadselachtigs tegengekomen in deze roman, iets dat je niet kunt verklaren. Leg het aan je collega-deelnemers aan de leesclub voor en wellicht wordt je vraag beantwoord.



Reacties op: Vraag 8. Raadsels

Meer informatie