Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het Evacomplex van Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg

op 31 maart 2021 door

'Een dode man, een vermiste vrouw en een slang in een Leids hofje...' Het Evacomplex is het tweede boek van duo Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg, na Het Isisgeheim. Een slangendeskundige en journaliste stuiten op mysterieuze gemeenschap en een alternatief Bijbels Genesisverhaal. Lees een sneak preview op Hebban en doe mee met de leesclub rondom deze thriller.

Jeroen Windmeijer (1969) woont al sinds zijn studententijd in Leiden, waar veel van zijn boeken zich (deels) afspelen. Zijn studies culturele antropologie, waarbij hij zich specialiseerde in Latijns-Amerika, en wereldgodsdiensten zijn dankbare inspiratiebronnen voor zijn literaire thrillers. Hij wordt vaak de 'Dan Brown van de lage landen' genoemd.

Jacob Slavenburg (1943) is auteur en cultuurhistoricus, die onder andere ook katholieke leergangen studeerde. Hij heeft al vele non-fictieboeken op zijn naam staan over het christendom, esoterische stromingen, mystiek, spiritualiteit en de gnosis. Hij schreef eerder al een eigen thriller, Het document, maar sloeg daarna voor zijn fictieboeken de handen ineen met Windmeijer.

Het Evacomplex

'Jullie zullen niet sterven…'

De internationaal befaamde slangendeskundige Frank van As werkt bij Naturalis, het natuurhistorisch museum in Leiden. Hij gebruikt zijn kennis echter ook in de kringen rond de charismatische voorganger van een mysterieuze gemeenschap, zonder te weten welk onheil hij daarmee over zichzelf – en over zijn vrouw Cat – afroept. Dat dringt pas tot hem door als de eerste dode is gevallen. Lukt het hem om zichzelf op tijd uit deze wurggreep te bevrijden?

Journaliste Magda Filippo stuit in de tussentijd op een alternatieve uitleg van het Bijbelse Genesisverhaal en de rol van Eva daarin. De gebeurtenissen lijken met elkaar verstrengeld te zijn, maar hoe? Haar spannende zoektocht leidt haar van wonderbaarlijke religieuze tradities naar eeuwenlang verborgen boodschappen in de Sixtijnse kapel. Zonder het te beseffen hebben zij zich allemaal in een slangenkuil begeven…

Lees hier een sneak previewReacties op: Het Evacomplex van Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jacob Slavenburg

Jacob Slavenburg

Cultuurhistoricus Auteur Docent

Jeroen Windmeijer

Jeroen Windmeijer

Mijn naam is Jeroen Windmeijer, auteur bij HarperCollins Holland. Ik ben de schr...