Advertentie

Het huis aan de Vecht van Margreet & Reina Crispijn

op 01 mei 2019 door

Op 7 mei verschijnt Het huis aan de Vecht van de twee schrijvende zussen Margreet & Reina Crispijn. Een romantisch en sfeervol verhaal over vijf vrouwen die elk bij een chic seniorencomplex komen te werken.

De vijf vrouwen hebben allen hun eigen reden om een nieuwe start te willen maken. Carly gaat bijna trouwen als haar verloofde vreemdgaat. Susanne neemt door omstandigheden een andere identiteit aan. Barbara wordt ineens ontslagen bij haar baan in het ziekenhuis. Fien wil een neef van haar helpen om zijn leven te beteren. En Nienke wordt op haar werk gepest en zoekt daarom iets anders.  

Allemaal hebben ze hun eigen achtergrond, hun eigen reden om te komen werken bij het chique seniorencomplex Huize Vechtlust in Wetteringen, aan de Overijsselse Vecht. Maar het huis zelf heeft ook een verhaal, en er gebeuren daar vreemde dingen.   

Het huis aan de Vecht is een pageturner vol intriges en romantiek. Het verhaal komt uit de hoofden van schrijfsters Reina en Margreet Crispijn. Naast co-auteurs zijn zij ook zussen én beste vriendinnen. Als ze samen een boek schrijven, maken ze soms letterlijk elkaars zinnen af. Het huis aan de Vecht is niet de eerste keer dat ze samen schrijven: ze zijn ook de auteurs van het vierluik Het lied van het leven en van de feelgoodroman Meiden van de markt. 

Over het ontstaan van het idee voor hun nieuwste boek schrijft Reina op haar website:  

‘Een paar jaar geleden wandelden we, ter gelegenheid van de verjaardag van ons zusje Elly (helaas overleden), langs de Vecht. Een route die langs allerlei prachtige buitenhuizen liep. Plotseling stond ik stil en keek over een heg. Daar lag een enorm landhuis met bijgebouwen, omringd door tuinen en bomen. Vlakbij de hoge heg stond een enorm bord met Te Koop. ‘Greetje,’ draaide ik me om en wees over de heg naar het huis. ‘Daar ligt ons boek! Wat vind je van een boek over een stel meiden die een verzorgingshuis willen runnen?’

Margreet had onmiddellijk door wat ik bedoelde. En ook waren we het heel snel met elkaar eens dat het zijdelings over de bewoners moest gaan, maar dat de werkelijke hoofdpersonen het personeel betrof met hun verhalen, hun vreugde en hun narigheid (niet te veel).'

Ben jij nu benieuwd geworden naar Het huis aan de Vecht? Lees dan snel een fragment via onderstaande knop.  

Lees hier de Sneak PreviewReacties op: Het huis aan de Vecht van Margreet & Reina Crispijn

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken