Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het licht dooit van Xander Jongejan

op 09 juni 2020 door

Xander Jongejan (1973) studeerde Theater-, film- & televisiewetenschap in Utrecht, en dat vind je terug in zijn nieuwste roman Het licht dooit. 'Vooral wou ik iets met de magische seconden tussen de momenten dat in het theater het zaallicht uitgaat en het toneellicht aan. Het moment dat het licht dooit.' Ook als hij een tipje van de sluier oplicht over zijn roman leest het als een cast lijst:

'Er willen veel personages meedoen aan dit verhaal: Bart (‘Vriend Klootzak’), Ellen de Graaf (‘Ellende’), Dilek (vriendin/woordvoerder van de wethouder), Janchi Prins (vriend), Ozgur (engel), Melchior (barman/lichttechnicus), Marthijs (theaterdocent), Miroslav (regisseur-in-opleiding), ‘Oliver Hardy’ en Erik (acteurs-in-opleiding), Sukumar de sorryman, Hector en ‘De Burgemeester’ (daklozen), een wethouder, enkele docenten en vele anderen.'

Naast auteur is Jongejan ook dichter, en gaf hij in 2017 de bundel Wat zijn de bananen duur uit. Ook is zijn poëzie te lezen in Meander MagazinePassionate Magazine, in de verzamelbundel Voorbij de poort en op de poëziewebsites Rottend staal online en Gedichten.nl.

Het verhaal

Deik houdt van het donker, omdat iedereen in het licht zijn mismaakte gezicht ziet en niemand naar hem luistert. In liefde, vriendschap, vaderschap en schrijverschap probeert hij zichzelf te vinden, maar hij ervaart steeds verraad.

Leesfragment

Nieuwsgierig naar meer? Lees de sneak preview en je zult zelfs aan de eerste drie hoofdstukken geen genoeg hebben. Gelukkig schrijf je je hieronder meteen in voor de leesclub.

Lees een sneak previewReacties op: Het licht dooit van Xander Jongejan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Xander Jongejan

Xander Jongejan

Schrijver, dichter. ‘Sal’ (roman, 2024), ‘Voor ik weg wordt’ (gedichten, 2023), ...