Het lied van de nachtvogels van Julie Carrick Dalton

op 22 december 2021 door

Het lied van de nachtvogels is een roman die je niet weg kunt leggen: urgent, spannend en met een meeslepende setting. Een verhaal over liefde, vriendschap en familie, en hoe de menselijke natuur botst met Moeder Natuur. Lees nu een sneak preview en schrijf je in voor de Hebban Leesclub met het boek.

Julie Carrick Dalton heeft een Masters in literatuur en creatief schrijven. Naast auteur is ze ook journalist, met werk dat verschenen is in The Boston GlobeBusinessWeek en The Chicago Review of Books, en runt ze een biologische boerderij. 

Ze is veelgevraagd spreker over het schrijven van fictie ten tijde van de klimaatcrisis, waar haar debuutroman Het lied van de nachtvogels ook over gaat. Een onopgeloste zaak steekt namelijk de kop op tijdens aanhoudende droogte en dreigende bosbranden. Inmiddels is de auteur bezig aan een tweede roman.

Het lied van de nachtvogels

Een dringend bericht van haar beste vriendin van vroeger brengt Cadie Kessler terug naar haar ouderlijk huis in de uitgestrekte bossen van New Hampshire. Daar wordt Cadie gedwongen een raadselachtige verdwijning onder ogen te zien die abrupt een einde maakte aan de idyllische zomer van vijfentwintig jaar geleden. De oude, onopgeloste zaak zet de verhoudingen in de provinciestad op scherp.

De aanhoudende droogte en dreigende bosbranden verhogen de al decennia aanwezige spanningen tussen de seizoenarbeiders en de lokale bevolking. Cadie wordt geconfronteerd met haar eigen handelen van toen; wat heeft ze destijds eigenlijk gezien? En wat is ze bereid op te offeren om het bos en de mensen van wie ze houdt te beschermen?

Leesfragment

Ben je benieuwd naar deze debuutroman van Carrick Dalton en zou je alvast een voorproefje willen? Hieronder vind je een sneak preview van de eerste pagina's. Spreekt Het lied van de nachtvogels je aan? Schrijf je in voor de leesclub!

Lees een sneak previewReacties op: Het lied van de nachtvogels van Julie Carrick Dalton

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Julie Carrick Dalton

Julie Carrick Dalton

Julie Carrick Dalton is schrijver, journalist en runt een biologische boerderij ...

Gesponsorde boeken