Het rode lint van Lucy Adlington

op 08 september 2020 door

Voor Britse auteur Lucy Adlington zijn historische kleding en de Tweede Wereldoorlog nauw met elkaar verbonden in alles wat ze doet. Ze heeft een vijftal non-fictieboeken op haar naam staan over historische kledij, waaronder drie over beide Wereldoorlogen. Onder het pseudoniem L.J. Adlington schreef ze eveneens vijf YA-boeken waarin heden, verleden en toekomst samensmelten, gecentreerd rond het overleven in een oorlog.

Sinds kort schrijft ze ook jeugdboeken onder haar eigen naam, die zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog: Summerland en het net vertaalde The Red Ribbon, dat in het Nederlands als Het rode lint verschijnt (vertaling Marijke Kok). Ook hier blijft kledij een belangrijke rol spelen; het verhaal is gebaseerd op een naaiatelier dat echt bestaan heeft in Auschwitz.

'Inspirerend en ongelofelijk waardevol.' – Heather Morris, auteur van De tatoeëerder van Auschwitz

Het rode lint

De veertienjarige Ella naait jurken voor hooggeplaatste nazi’s in concentratiekamp Berkenwoud. Het leven in het kamp is zwaar, maar dan ontmoet Ella de dromerige Rose. Kan ze haar vertrouwen? Het rode lint dat ze van haar krijgt is het symbool van hoop op een betere toekomst. Een krachtig, hoopvol verhaal over vriendschap en overleven in de meest barre omgeving die je je kunt voorstellen.

Leesfragment

Spreekt het verhaal van Ella en het naaiatelier je aan? Hieronder lees je alvast een sneak preview van het eerste hoofdstuk. Een boek dat mooie discussies op kan leveren in een leesclub! Ook daarvoor kun je je gelukkig meteen inschrijven.

Lees een sneak preview van Het rode lintReacties op: Het rode lint van Lucy Adlington

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lucy Adlington

Lucy Adlington

Lucy Adlington is schrijfster, actrice en kostuumhistoricus. Met haar boeken voo...

Gesponsorde boeken