Advertentie

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 10 maart 2018 door

Update 5 mei: Voor degenen die willen staat er nog een vraag online. Antwoord is optioneel. Uiterlijke datum voor de recensie is zoals afgesproken 6 mei. 

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Deels zal worden afgeweken van de standaardvragen.

Vraag 1. Waarom heb je je juist voor deze leesclub ingeschreven? Wat zijn je verwachtingen van dit boek? 

Vraag 2. Vermeld hieronder opvallende zinnen/citaten. Waarom valt juist deze zin je op? 

Vraag 3. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl?

Vraag 4. Heeft de inhoud van het verhaal je kunnen raken? Op welke manier? 

Vraag 5. Welke muzieknummers zijn jullie opgevallen in het verhaal. Kende je deze muziek. Heb je zelf een favoriet muzieknummer uit de tijd dat je tiener was? 

Vraag 6. Weet/wist  je wat het wolfgetal inhoudt? Hoe past deze titel bij dit verhaal?

Vraag 7. Wat zou de reden zijn dat de auteur de ik-persoon geen naam heeft gegeven? Hoe dacht  je aan of noemde je de ik-persoon tijdens het lezen van het boek? Wat vind je een passende naam voor haar?  

Vraag 8. In hoeverre hebben deze hoofdstukjes jouw kijk op het verhaal beïnvloed? Vond je ze toevoegen? Had je een idee wie het onderwerp was van deze stukjes? Dat soort zaken. 

Vraag 9. Wat voor titel zou je het eindverslag geven? 

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken