Advertentie

Het zwembad van Libby Page

op 16 april 2018 door

Het zwembad is de debuutroman van de Britse schrijfster Libby Page. Het boek verschijnt op 29 mei bij Uitgeverij A.W. Bruna.

Het zwembad

Rosemary woont al haar hele leven in de Londense wijk Brixton. Maar haar buurt is onherkenbaar veranderd; de bibliotheek waar ze vroeger werkte werd gesloten, de kruidenier die iedereen kende is nu een trendy bar en haar geliefde man, George, is overleden. Wat haar vooral nog plezier brengt, is zwemmen. 

Kate is net verhuisd en voelt zich alleen in de grote stad. Ze is begonnen met haar eerste baan voor een lokale krant. Als het buitenzwembad van Brixton met sluiting wordt bedreigd, weet Kate dat dit een kans is op een goed verhaal. Rosemary weet dat dit het moment is waarop ze ook haar laatste strohalm kan verliezen. 

De twee besluiten zich samen in te zetten voor het behoud van deze belangrijke plek in de wijk. Want het zwembad is meer dan alleen een plaats waar gezwommen wordt. Door hun actie laten Kate en Rosemary zien wat de waarde is van gemeenschap en van verbondenheid, en tonen zij hoe heel gewone mensen zich sterk kunnen maken voor datgene waar hun hart ligt.

‘Het zwembad is een stralend en hartverwarmend debuut – een ode aan zachtheid en vriendschap, aan alle waarden die we meer zouden moeten koesteren.’ – Sarah Winman

Lees hier een voorpublicatie

Let op: dit fragment komt uit het nog ongecorrigeerde manuscript van Het zwembad en kan derhalve nog foutjes bevatten.Reacties op: Het zwembad van Libby Page

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken