Hoogzomer van Kim Faber en Janni Pedersen

op 19 mei 2021 door

Vorig jaar verscheen Winterland, de eerste thriller van het schrijversduo Kim Faber en Janni Pedersen. Na het goed ontvangen boek verscheen er al snel een tweede, dat nu naar het Nederlands is vertaald door Corry van Bree. Lees nu een sneak preview van het boek en schrijf je in voor de leesclub.

Kim Faber (1955) is journalist bij Politiken, een Deense krant. Voor hij als thrillerschrijver aan de slag ging, schreef hij non-fictie. Janni Pedersen (1968) is presentator en misdaadverslaggever voor de Deense televisie. Ze werd in 2018 bekroond met de prijs voor nieuwslezer van het jaar. Ook samen weet het duo succes te creëren. Zo ontving hun debuutthriller Winterland vier sterren van het NRC:

'Het mooiste aan Winterland zijn de geloofwaardige karakters. Zoals het hoort bij Scandinavische thriller overheerst de melancholie en stille wanhoop. Maar Faber en Pedersen hebben die wel met een ragfijne pen en gevoel voor maat vastgelegd. Topvermaak.'

Hoogzomer is het tweede boek in de 'Juncker'-reeks en vervolgt het verhaal van inspecteur Martin Juncker, die werd gedegradeerd en van Kopenhagen naar een klein, saai provinciestadje werd gestuurd. Ook in dit boek kruisen de paden van Juncker en zijn voormalige partner Signe Kristiansen, ditmaal omdat Junckers ex-vrouw zich vastbijt in een terroristische aanslag. 

Hoogzomer

Inspecteur Martin Juncker is nog altijd verbitterd over zijn degradatie naar een klein politiebureau in het saaie provinciestadje Sandsted. Lang heeft hij niet om daarbij stil te staan, aangezien er een advocaat vermoord is in het stadspark en Juncker het onderzoek moet leiden.

Ondertussen onderzoekt journaliste Charlotte Junckersen een anonieme tip: de terroristische aanslag die zes maanden eerder plaatsvond in Kopenhagen had voorkomen kunnen worden. Haar ex-man, Martin Juncker, weigert zich erover uit te laten uit angst dat hun levens in gevaar komen. Rechercheur Signe Kristiansen, Junckers oude partner, is wel bereid om de zaak verder te onderzoeken, maar heeft haar handen vol aan enkele privézaken. Maar als er een onthoofd lichaam wordt aangetroffen en er een verband lijkt te zijn met de aanslag, bijt Signe zich alsnog vast in het onderzoek...

Lees de eerste twee hoofdstukkenReacties op: Hoogzomer van Kim Faber en Janni Pedersen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kim Faber

Kim Faber

Kim Faber is architect en journalist voor de Deense krant Politiken. Hij heeft ...

Janni Pedersen

Janni Pedersen

Janni Pedersen is presentator en misdaadjournalist op de Deense televisie. Ze we...