Ik zie, ik zie... van Ellie Marney

op 01 juni 2021 door

'Een intrigerend kat- en muisspel in deze razendspannende, The Silence of the Lambs-achtige thriller'– Publishers Weekly

De Australische Ellie Marney heeft in Indonesië, India en Singapore gewoond, maar is inmiddels weer neergestreken in haar thuisland, waar ze ook docent in het voortgezet onderwijs is. Ze maakt zich sterk voor de Australische jongerenliteratuur en heeft de nationale campagne #LoveOzYA opgezet om dit te promoten. Dat ze zelf bekroonde Young Adult-thrillers schrijft en veelgevraagd spreker is over het onderwerp is dan ook niet vreemd.

Voor haar boeken interviewde ze forensisch-onderzoekspecialisten, op zoek naar de juiste bloederige details. Ze debuteerde in 2013 met Every Breath, het eerste deel in een reeks waarin twee tieners misdaden oplossen, geïnspireerd op Sherlock Holmes. Daarna volgde de standalone White Night en de romantische misdaadtrilogie 'Circus Hearts'. Haar nieuwste boek None Shall Sleep betekende haar internationale doorbraak, en werd voor het Nederlands taalgebied door Sandra van de Ven vertaald als Ik zie, ik zie...

Ik zie, ik zie...

1982. De 18-jarige Emma en Travis worden door de FBI benaderd om jonge seriemoordenaars in de gevangenis te interviewen. De FBI hoopt dat zij door hun jonge leeftijd nieuwe informatie loskrijgen in deze cold cases. Algauw worden ze echter opgeschrikt door nieuwe moorden: iemand heeft het op tieners gemunt. De tijd dringt en de enige die hen kan helpen is de beruchte seriemoordenaar Simon Gutmansson. Deze 19-jarige meestermanipulator heeft zijn oog op Emma laten vallen. Welk spel speelt hij met haar? En wat weet Simon over de moordenaar die actief is?

Leesfragment

Wil je ontdekken of het Emma en Travis lukt om zowel de seriemoordenaar als Simon te slim af te zijn en meer slachtoffers te vermijden? Lees hieronder een sneak preview van het boek om te zien of het iets voor je is. Kun je niet stoppen met lezen? Schrijf je dan in voor de Hebban Buzz die we met dit boek organiseren.

Lees hier de eerste twee hoofdstukkenReacties op: Ik zie, ik zie... van Ellie Marney