Advertentie

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 07 oktober 2017 door

1/12: De laatste vraag staat online. Jullie hebben tot en met 8/12 de tijd om deel te nemen aan de leesclubdiscussie en om jullie recensie te plaatsen op de boekpagina. Vergeet ook niet om een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel te plaatsen.  

20/11: De leesclubdiscussie is van start gegaan. Vanaf nu zal dagelijks een vraag geplaatst worden. Mocht dit tempo te hoog zijn, geef dan een seintje, dan doen we het rustiger aan. 

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1. Wat vinden jullie van de proloog. Schept die de juiste sfeer om met het boek van start te gaan?

2. Op P. 68 praat Otto over het belang dat hij hecht aan het delen van leeservaringen. Wat is volgens jullie de meerwaarde van het systeem dat Otto en Elias bedacht hebben, nl. dat Otto de boeken niet voorleest maar vertelt. Welke manier zouden jullie zelf verkiezen?

3. De auteur bouwt de spanning op door langzaam maar zeker de geheimen van de personages vrij te geven. Wat vinden jullie van de ontwikkelingen die de personages doormaken wanneer ze elkaar leren te vertrouwen?

4. Wat is de rol van de Vrouw in het Groen?

5. Een van de thema’s is eenzaamheid. In welke vormen komt eenzaamheid voor in het boek? Hoe ervaren de personages het alleen zijn?

6. Op de achterflap wordt het boek omschreven als een ‘bitterzoete roman’. Gaan jullie hiermee akkoord en zo ja, is dit een positief aspect?

7. Tijdens het laatste etentje dat beschreven wordt, ziet Elizabeth iets vreemds in Pauls uitdrukkingen. Hoe interpreteren jullie dit?


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken