Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 07 februari 2017 door

Hoi allemaal,

Zojuist heb ik de laatste vraag geplaatst...
Zou ik iedereen mogen vragen om uiterlijk 1 april de vragen de beantwoorden én de recensie te plaatsen, zodat ik op 2 april het eindverslag kan schrijven?

Alvast bedankt,

Groetjes Eveline

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1. Denk je dat het in de Nederlandse keuken er net zo aan toe gaat? Dan bedoel ik de hiërarchie, bijvoorbeeld de snorren. Of hoe er tegen kelners aangekeken wordt. Of de hygiëne, of juist het gebrek aan, die Eric Blair/George Orwell beschreef. Heb je misschien een voorbeeld of kennis/feiten waaruit blijkt dat het wel of niet zo is? Of iets gehoord van vrienden/kennissen waarvan je vermoed dat het waar is (hoe vies dat dan ook is…)?

2. Heeft ‘In het restaurant’ jullie getriggerd om te googlen naar sommige verwijzingen die genoemd worden? Zo ja, waar heb jij naar gegoogled? Kon je het makkelijk vinden?

3. Heb je een rode lijn in het boek ontdekt? Zo ja, wat is deze volgens jou? Zo nee, waarom niet?

4. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Had je dit verwacht bij een docu-roman / cultuurwetenschappelijk boek? Wat sprak je aan in de schrijfstijl?

5. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Hoe vind je de vier gangen weergegeven? Spreekt er één je in het bijzonder aan? Zo ja, welke?

6. Als je iets aan de auteur, Christoph Ribbat, zou kunnen vragen, wat zou dit dan zijn?

7. Heeft het boek beïnvloed hoe je naar een restaurant kijkt als je er, na het lezen van dit boek, gaat eten? Waarom wel of waarom niet?

8. Wat heeft je het meest verrast tijdens het lezen? Dit mag een paragraaf zijn, maar ook het gevoel wat je kreeg van het boek.

9. Welke verwachtingen had je vooraf en over dit boek en zijn die wel of niet uitgekomen? Miste je iets in het boek?

10. Doet dit boek smaken naar meer? Zou je meer Christoph Ribbat gaan lezen? Of meer docu-romans? Of ga je nu (één van de) boeken lezen waarnaar verwezen wordt?

 

Volgende stap: 

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over