Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jaloezie van Sofie Sarenbrant

op 09 februari 2021 door

Rechercheur moordzaken Emma Sköld is in Zweden al een bekende misdaadbestrijder. Auteur Sofie Sarenbrandt schreef maar liefst acht boeken over haar. Inmiddels is het tweede boek vertaald, dat in Zweden deel 4 is en de directe opvolger van BerouwJaloezie. Los te lezen, maar leuker op volgorde. Doe mee met de leesclub op Hebban!

Sofie Sarenbrant (1978) is naast auteur ook fotograaf en journalist. Ze begon haar schrijverscarrière in 2010 met Week 36, waarin zwangere vrouwen slachtoffer worden van een seriemoordenaar. Sarenbrant kwam op het idee tijdens haar vakantie, toen ze zelf hoogzwanger was. Het boek werd in 2012 vertaald naar het Nederlands. Met haar derde boek werd rechercheur Emma Sköld geboren. Ze vertelt over haar seriepersonage in een interview met Hebban:

'Het probleem is vooral dat Emma iets slimmer is dan goed voor haar is.'

Sarenbrant combineert in haar thrillers de misdaadzaak met een grote aandacht voor de gedachten en emoties van haar personages, waardoor ook hun persoonlijke problemen een rol spelen in het verhaal. In dit tweede vertaalde boek over Emma Sköld is ze zelf degene die mogelijk in gevaar is, nadat ze na een maandenlange coma wakker wordt in het ziekenhuis en ze haar nauwlettend in de gaten houden.

Lees het interview met Sofie Sarenbrant

Jaloezie

Wanneer rechercheur moordzaken Emma Sköld wakker wordt in het ziekenhuis, heeft ze geen idee wat er gebeurd is. Het laatste wat ze zich herinnert is dat ze haar vier weken oude dochter achterliet bij haar vriend Kristoffer om naar de stal te gaan. Emma komt erachter dat ze vijf maanden in een coma heeft gelegen na een ongeluk bij het paardrijden. Terwijl Emma bewusteloos was, heeft Kristoffers ex-vriendin Hillevi de rol van invalmoeder op zich genomen, een rol die ze niet graag wil opgeven.

Om een oogje in het zeil te houden bij Emma, gaat Hillevi in het ziekenhuis werken. Op de intensive care wordt Emma nauwlettend in de gaten gehouden door de beveiliging, maar wanneer ze haar verplaatsen naar zaal 73 kan iedereen dichterbij komen. Emma krijgt steeds sterker het gevoel dat er iets niet klopt, en ze doet verwoede pogingen om haar geheugen weer terug te krijgen. Waarom zou iemand haar kwaad willen doen?

Leesfragment

Ben je benieuwd naar de thriller, en wil je alvast een voorproefje? Hieronder vind je een sneak preview en lees je de eerste vijf hoofdstukken. 

Lees hier de sneak preview



Reacties op: Jaloezie van Sofie Sarenbrant

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant (Bromma, 1978) is een Zweedse schrijver, journalist en fotograa...