Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 10 november 2017 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

Hieronder staan de standaard leesclubvragen. Ik wijk daar sterk vanaf. Ik heb een reeks van andere vragen bedacht, maar de standaardvragen kunnen je wel helpen bij het grip krijgen op het boek. Onderdelen van die standaardvragen kunnen je helpen om de vragen in deze leesclub te beantwoorden. Naast de 'gewone' vragen zul je in deze leesclub ook 'diepgravertjes' tegenkomen. Dat zijn vragen die op zoek gaan naar de diepere lagen in het boek. Als je 'Kaas' leest ben je je niet zo bewust van wat er allemaal achter zo'n tekst kan zitten. De 'diepgravertjes' zijn facultatief. Ook voeg ik 'extraatjes' toe, items die te maken hebben met het boek.

Ik wil op 17 december starten met de vragen en iedere twee of drie dagen post ik een nieuwe vraag. 

LEESCLUBVRAGEN

Extraatje 1 - Kaas, de film

Vraag 1. De cover en fautjestje

Extraatje 2 -  Over meedogenloosheid en mededogen

Vraag 2. Waar of niet?

Vraag 3. De kaasplakjes

Extraatje 3 - Moeder en kind

Vraag 4. Frans Laarmans en zijn moeder

Vraag 5. Doe maar gewoon

Extraatje 4. Elsschot op de werf in Rotterdam

Vraag 6. Vorm en taal? 

Vraag 7. Complex boek

Vraag 8. Waarom? 

Extraatje 5. Feest bij Willem Elssschot

Vraag 9. Geraakt of niet?


Extraatje 6. Elsschot inspireert over de grenzen 

Vraag 10. Heeft het 'Kaasbolletje' gesmaakt?

Extraatje 7. De erfgenamen van Willem Elsschot

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken