Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 3: Vikingvirus en Corona

op 29 december 2020 door

Marjan schrijft op haar eigen site het volgende over het Vikingvirus:

Ik ben geen viroloog, maar ik heb wel veel nagedacht over de gevolgen van een pandemie. Dat deed ik lang voordat corona het nieuws van de dag bepaalde. Toen ik ergens in 2016 bedacht dat de wereld van Leegland een extra ramp nodig had, verzon ik eerst een gif. Maar ja, zou zo’n gif wel het gewenste effect hebben? En daarna bedacht ik het Vikingvirus, dat ik losliet in mijn Nederland van de toekomst: een grimmige wereld die al verschrikkelijk had geleden onder een klimaatoorlog, overstromingen en extreem weer. Een virus zou de genadeslag betekenen, schatte ik in. Want hoewel het Vikingvirus geen hoofdrol speelt in mijn verhaal en de rampen in het verleden zijn gebeurd, hebben de overlevenden volop te maken met de gevolgen. Hun wereld is er onherkenbaar door veranderd. En het virus komt almaar terug.

Er was nog geen sprake van een pandemie, maar de gevolgen van het Vikingvirus zijn natuurlijk desastreus. In welke mate vinden jullie de situatie waarin wij nu momenteel leven met Covid-19 vergelijkbaar of juist helemaal niet vergelijkbaar met het verhaal in Leegland?

Vergeet ook vooral niet op elkaar te reageren en met elkaar in gesprek te gaan over het waarom!

Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.



Reacties op: Vraag 3: Vikingvirus en Corona

Meer informatie