Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 06 januari 2019 door

22-2: De laatste vraag is net gesteld. Denk eraan om je recensie te plaatsen op de boekpagina voor 26 februari. Je kan een quote plaatsen onder het kopje 'Recensie schrijven' 

13-2: Vraag 6 is net gesteld. 

6-2: Vraag 3 is net gesteld. Morgen verschijnt vraag 4.

27-1: Heel veel deelnemers zijn al aan het lezen of hebben het boek zelfs al uit. Om de wachttijd niet te lang te maken, stel ik al een opwarmvraag.

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Let op: De leesclubcoördinator kan afwijken van deze set vragen.

1. Wat vind je van de cover van het boek? Lijkt het een spannend boek op deze manier? Zou het je aanspreken in de boekhandel, als je de auteur niet zou kennen?

2. De start van een boek of verhaal is erg belangrijk. Vind je dat dit boek sterk start? Waarom wel/niet? 
Het eerste hoofdstuk gooit je terug in de tijd en daarna gaat het tweede hoofdstuk over op de tegenwoordige tijd. Is die overgang goed gemaakt?

3. Wat is voor jou het sterkste personage in het boek en waarom? Het hoeft niet het personage te zijn waar je het meeste sympathie voor hebt, maar kies het personage dat je het belangrijkst vindt voor het verhaal.

4. Vonden jullie 'Liegbeest' spannend (genoeg)? Had je meer spanning verwacht/gewenst? 
Wat is, voor de echte adrenalinejunk, de beste scène?

5. De mishandeling aan het begin van het boek is vrij schrijnend. Als je dat leest, koppel je dat dan met het dagelijkse leven en de mogelijkheid dat dit echt gebeurt?
Waren er andere zaken, zoals bv de fraude, waar je zelf dieper over nagedacht hebt?

6. Beschrijf het boek in drie woorden

7.  Vind je 'Liegbeest' na het lezen een passende titel? Bedenk een alternatieve titel.

8.Vond je het einde van het boek bevredigend/verrassend/...? 
Schrijf of beschrijf even een eventuele epiloog die nog zou kunnen toegevoegd worden.

9. Hebben jullie zelf al ooit een leugentje om bestwil verteld dat daarna veel groter wordt en waar je spijt van kreeg?

10. Vond je de schrijfstijl van Jet van Vuuren aansprekend? Genoeg om nog meer boeken van haar te lezen? En als je dan 1 element mocht kiezen wat je graag anders zou zien, wat is dat dan?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd