Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

2/ Schrijfstijl, verhaalopbouw, vertelperspectief

op 24 mei 2023 door

Woensdag 24 mei, vanaf vandaag vliegen we er echt in! 

Vragen over schrijfstijl, verhaalopbouw en vertelperspectief zijn niet de meest originele, maar in een leesclub kun je er natuurlijk niet omheen. Ik heb er daarom uitzonderlijk voor gekozen al deze elementen in één vraag te verzamelen, zodat er meer ruimte komt voor creatieve vragen. 

We werken met tien separate discussiepagina's, iedereen schrijft zijn antwoorden in het grote, witte veld onderaan. Reageren op de bijdragen van anderen doe je via de grijze Reageer-knoppen, waardoor reacties achter een rode lijn komen te staan. 

Wil iedereen in zijn antwoord alsjeblieft duidelijk 2a/ en 2b/ vermelden? 

2a/ Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Denk daarbij aan zinsconstructies, taalgebruik, lange/korte zinnen, beschrijvingen, dialogen ... Vind je de manier van schrijven passen bij het boek dat je gelezen hebt? Voorbeelden zijn altijd welkom. 

2b/ Hoe zit het met de opbouw van het verhaal? En het vertelperspectief? Denk aan indeling, tijd- en plaatsaanduidingen, chronologie, perspectiefwisselingen, flashbacks/ flashforwards … Vond je de keuzes van de auteur geslaagd of zou je iets anders gedaan hebben? Waarom wel/niet?

Belangrijk! Maak je er niet te snel vanaf, bekijk goed de steekwoorden die ik noem en bouw daar je antwoord rond. Reacties op: 2/ Schrijfstijl, verhaalopbouw, vertelperspectief

Meer informatie

Gerelateerd