Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 19 juni 2020 door

Let op! Jullie hebben nog twee dagen om aan de eerste discussievraag bij te dragen. En .... tromgeroffel .... jullie kunnen vast een blik werpen op vraag 2 en 3. Nog niet beantwoorden svp, maar jullie kunnen wel alvast je antwoord voorbereiden, zodat jullie direct de vraag kunnen beantwoorden op het moment dat de notificatie binnen is. De planning staat rechtsbovenaan deze (en alle andere leesclub)pagina's.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Hieronder staat een afbeelding van een mindmap met onderwerpen waar we tijdens de discussies aandacht aan besteden. Deze mindmap is niet speciaal voor M. gemaakt. Het is (daarom) waarschijnlijk dat we naar aanleiding van het lezen van M. sommige onderwerpen wat uitgebreider zullen bediscussiëren dan andere. De vragen zullen rekening houden met wat er op de verschillende 'tijdens het lezen wil ik dit graag kwijt'-pagina's (Discussiepagina's M. Algemeen, 1919 t/m 1924) al dan niet besproken is. 

Voorbeeld: op de Discussiepagina M. - Algemeen hebben al diverse mensen iets over de schrijfstijl van M. gezegd (en dat aangevuld toen ze verder in het boek kwamen). Als straks blijkt dat vrijwel iedereen daar al op heeft gereageerd en haar of zijn mening heeft achtergelaten, dan is het tamelijk overbodig om daar nog een discussievraag aan te wijden. Dat zal ik dan ook niet doen. Het gaat tenslotte niet om het moment, of waar we over een aspect van M. praten, maar dát we,  met elkaar, daarover in gesprek zijn!

Vragen

 1. Neem deel aan de discussie over de SCHRIJFSTIJL op de  Discussiepagina M. - Algemeen (uiterlijk 10 AUGUSTUS)
 2. Bronnen
 3. Gebeurtenis I
 4. Aandachtspunten
 5. Gebeurtenis II
 6. Het aller-, allerbelangrijkste dat ik uit M. gehaald heb / van M. geleerd heb is, ... 

 

Voorlopig rooster

 • 10/8 - vraag 1 afgerond
 • 11/8 - vraag 2 open  (t/m16/8)
 • 13/8 - vraag 3 open  (t/m 15/8
 • 16/8 - vraag 4 open (t/m 18/8)
 • 19/8 - vraag 5 open  (t/m 21/8
 • 22/8 - vraag 6 open (t/m 24/8)

 

Mindmap mogelijke discussieonderwerpen

42411620993a32bea4606d116a77443d.jpg

Zie hier de presentatie inclusief klikbare links.

46b4f6289c5441b54f450e4398346aa6.gif

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.

Einddatum: 26 AUGUSTUS

Verslag leesclub: waarschijnlijk 30 AUGUSTUS, en uiterlijk 6 SEPTEMBER.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Antonio Scurati

Antonio Scurati

Antonio Scurati is een Italiaanse hoogleraar literatuur, columnist en schrijver....