Magische lessen van Alice Hoffman

op 24 november 2021 door

Met Magische lessen gaat Alice Hoffman terug naar het begin van de Owens-vloek, en publiceert daarmee na meer dan twintig jaar weer een boek over de familie. Lees een sneak preview en schrijf je je in voor de Hebban Leesclub met deze historische roman.

De boeken van de Amerikaanse auteur Alice Hoffman (1952) zijn in meer dan twintig talen vertaald en in meer dan honderd landen uitgegeven. Naast romans schrijft ze ook verhalenbundels en kinderboeken, maar de grootste bekendheid kreeg ze met haar boeken rondom de vrouwen in de Owens-familie.

Het eerste deel, Magische praktijken, werd verfilmd met Sandra Bullock en Nicole Kidman in de hoofdrol, en wordt nu net als opvolger Magische regels verfilmd voor HBO. Voor de serie gaat Hoffman steeds verder terug in de tijd. Waar Magische praktijken zich in de tegenwoordige tijd afspeelt, gaat ze voor Magische regels twee generaties terug naar de jaren zestig.

Voor het nieuwste deel, Magische lessen, gaat Hoffman terug naar de bron, de vrouw die alle Owens-generatie vervloekte: Maria Owens. Zij leefde in de zeventiende eeuw in Salem en werd beschuldigd van hekserij. Zij is de matriarch van de lijn van krachtige vrouwen uit de familie.

Magische lessen

Maria wordt als baby achtergelaten op het Engelse platteland. Hannah Owens ontfermt zich over haar en ziet dat het meisje een gave heeft. Ze brengt Maria alles bij wat zij weet over geneeskrachtige kruiden en de ‘Naamloze Kunsten’.

Wanneer Maria als jonge vrouw wordt bedrogen door de man die haar zijn liefde heeft verklaard, volgt ze hem naar Amerika. Daar spreekt zij de betovering uit die de vrouwen in haar familie eeuwenlang zal achtervolgen en hier leert ze de magische regels en lessen die ze haar hele leven met zich zal meedragen. En ook dat liefde het enige is wat ertoe doet.

Leesfragment

Wil jij verder lezen over de Owens-vrouwen en ontdekken wat er met Maria gebeurd is, zodat ze ertoe werd gedreven zo'n vloek uit te spreken over al haar vrouwelijke nakomelingen? Hieronder vind je alvast een sneak preview van het boek. 

Lees een sneak previewReacties op: Magische lessen van Alice Hoffman

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Alice Hoffman

Alice Hoffman

Alice Hoffman is in 1952 in New York City geboren en groeide op in Long Island. ...