Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mezza – Boek van de Maand: De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh (april 2021)

op 28 april 2021 door

Op zaterdag 1 mei valt het vernieuwde magazine van AD weer in de bus, Mezza. Een geliefd onderdeel is het Mezza boekenpanel, dat maandelijks vier boeken bespreekt, waarvan er eentje uitverkozen wordt tot Boek van de Maand. In april viel de keuze op De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh.

De hemel is altijd paars

Arghavan is een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont. Terwijl ze worstelt om een nieuw leven op te bouwen, wordt ze geplaagd door herinneringen aan haar jeugd in Iran. Een jeugd die paradijselijk begon maar een negatieve wending nam toen haar moeder van de ene op de andere dag vertrok en haar vader, haar steun en toeverlaat, verslaafd raakte aan opium. Ze nam daarop een radicaal besluit: ze liet het rauwe, bergachtige landschap van Iran definitief achter zich en vertrok naar het platste land ter wereld: Nederland.

Arghavan werkt in een tweedehandswinkel in Amsterdam, waar ze bevriend raakt met sommige klanten, zoals met Anna, een dove danseres, en de oude Johan, die het geluid van bomen opneemt. Ze verwondert zich over dit land waar iedereen haast heeft en waar het...

Lees een fragment uit De hemel is altijd paarsReacties op: Mezza – Boek van de Maand: De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh (april 2021)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh (1989) is dichter en schrijver. In een vorig leven in Iran was...