Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 1 - De cover

op 24 mei 2021 door

We beginnen met de buitenkant

Aangezien de meesten het boek uit hebben en de anderen bijna klaar zijn, starten we alvast met een vraag in de discussie. Voor deze vraag hoef je het boek nog niet helemaal uit te hebben. Natuurlijk mogen hier wel spoilers genoemd worden. Als je die nog niet wil lezen, mag je nog even wegblijven hier totdat je het boek helemaal uit hebt.

24 mei 2021

Voor deze opwarmvraag, de amuse, het voorproefje, buigen wij ons vooral over de omslag van het boek. Omdat Karen opmerkte dat we met enkel vrouwen in deze leesclub zitten, vroeg ik me af of de cover hierin ook een rol speelt. Natuurlijk hebben we een kleine leesclub en zijn er minder mannelijke lezers en vaak ook minder mannelijke deelnemers aan een leesclub. Dat kan al veel verklaren.
Daarnaast is het interessant om te bekijken hoe we die cover beoordelen. We hebben veelal een epub waarbij de cover niet goed zichtbaar is, vandaar dat ik de afbeelding hier nog even toon.

165600e958212f3a8998a92482c6094a.jpeg

 

Vraag 1 
Je mag als jury de cover beoordelen voor de prijs cover van het jaar in de categorie literaire romans.
- De vraag is om in maximaal 200 woorden een juryrapport te schrijven.

- De opdracht is om te beginnen met wat je er goed aan vindt en daarna te beschrijven welke verbeterpunten je hebt voor het ontwerp.

- Denk aan kleur, sfeer, afbeelding, gevoel, lettertype, aantrekkelijkheid in de winkel, passend bij het verhaal etc..

Veel plezier met de discussie!

Aangezien ik voor elke vraag een nieuw topic aanmaak mag je je antwoord gewoon geven met behulp van de roze nieuwe-reactie-button. Wil je reageren op het antwoord van een ander, en dat vinden we heel erg fijn, gebruik dan de grijze reageer-button.Reacties op: Vraag 1 - De cover

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh (1989) is dichter en schrijver. In een vorig leven in Iran was...