Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mezza – Boek van de Maand: De overlevenden van Alex Schulman (mei 2021)

op 25 mei 2021 door

Op zaterdag 29 mei valt het vernieuwde magazine van AD weer in de bus, Mezza. Een geliefd onderdeel is het Mezza's boekenpanel, dat maandelijks vier boeken bespreekt, waarvan er eentje uitverkozen wordt tot Boek van de Maand. Deze maand valt de keuze op De overlevenden van Alex Schulman.

De overlevenden

De grote literaire bestseller uit Zweden. Een weergaloos en intens verhaal over een disfunctionele familie en de gevolgen van een groot trauma uit het verleden. Drie broers keren terug naar het vakantiehuis bij het meertje waar twintig jaar eerder een ongeluk heeft plaatsgevonden dat hun leven voor altijd heeft veranderd. Ze hebben de as van hun overleden moeder mee om uit te strooien. Dat hun moeder liever niet had dat ze naast hun vader werd uitgestrooid, wordt pas de avond voor de crematie duidelijk via een brief die de broers in haar appartement vinden.

Benjamin bestuurt de auto, zijn broers zitten naast hem. Het is een reis naar hun verleden, naar een tijd waarin ze als jongens door hun ouders volledig aan hun lot werden overgelaten. Nu zijn het jongemannen, verwijderd van elkaar, maar nog altijd verbonden door een gedeelde geschiedenis van strijd om de aandacht van hun vader, en om de onvoorspelbare liefde van hun moeder. Haar dood gooit alles in een stroomversnelling en de spanning tussen de broers loopt op. Welke tragedie heeft zich destijds afgespeeld?

Lees een fragment uit De overlevendenReacties op: Mezza – Boek van de Maand: De overlevenden van Alex Schulman (mei 2021)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Alex Schulman

Alex Schulman

Alex Schulman (1976) is schrijver en journalist. Hij is de presentator van de po...