Advertentie

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 13 januari 2018 door

Update 4-3-2018: De tiende en daarmee laatste vraag is gesteld. 

Vraag 10. Welk woord past het best voor het gevoel dat het boek bij je heeft achtergelaten? 

Vraag 9: Hoe houden jullie opmerkingen in een leesclubboek bij? En wat was je eerste opmerking m.b.t. dit boek? 

Vraag 8: Wat voorzien jullie voor Emma in het vervolg (en dan niet op het gebied van een eventuele nieuwe relatie)?

Vraag 7: Welke passage is jullie het meest bijgebleven? En waarom juist deze? 

Vraag 6: Denken jullie dat de auteur ons een boodschap heeft willen meegeven met dit boek? En zo ja, welke boodschap zou dat kunnen zijn? 

Vraag 5. Deel 1: Op de cover van het boek zat een sticker waarop een vergelijking met een andere auteur werd gemaakt (Jojo Moyes in dit geval). Wat vinden jullie van deze "aanbevelingen"? Kennen jullie werk van Jojo Moyes? En zo ja, herken je dan de aanbeveling?

Het 2e deel (deze vraag kwam in mij op omdat ik een link legde met het antwoord in het eerste deel van deze vraag):
Zie je een verfilming van dit boek zitten? En zo ja, wie zou je dan graag in de hoofdrollen zien

Vraag 4. Maken de personages een ontwikkeling door in het verhaal? Zo ja hoe verloopt die ontwikkeling? Heb je een favoriet personage? Waarom hij/zij?

Vraag 3. Wat vinden jullie van de relatie tussen Lukas en Emma en de actie van Emma richting Lukas zodra ze Boris heeft ontmoet?

Vraag 2. Wat vinden jullie van de rol van Alice? Is deze voldoende uitgewerkt? Wat voor rol speelt zij in het verhaal? Wat voegt zij toe. Dat soort zaken.

Vraag 1. Op de cover staat een foto van twee mensen. Hebben jullie deze personen ook werkelijk in beeld gehad bij het lezen van het boek? Zo niet, wat voor beeld hebben jullie bij de hoofdpersonages Emma, Boris en ook Lukas? 

10-2-2018 Iedereen heeft het boek binnen. Maandag 12-2 zal de eerste vraag hieronder verschijnen en kunnen we ons in de discussie storten. Veel leesplezier voor iedereen die het boek nog niet uit heeft. 

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken