Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 30 oktober 2018 door

Lieve deelnemers, Debbie en ik hebben nog een extra vraag voor jullie naar aanleiding van de recensies en de verwachtingen. Daarin zien we dat er vaak wordt aangegeven dat de spanning ontbreekt en dat het geen thriller is. We zouden graag vernemen waarom je verwachtte een thriller te lezen? Of waarom je verwachtte een roman te zullen lezen? Wat creëerde jullie verwachtingen?

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op
: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Zonder spoilers:

a) Wat waren je verwachtingen voor je aan het boek begon?
b) Wat is je mening over de cover? Spreekt die aan of juist niet?
c) Heb je tips voor lezers die vergelijkbare boeken willen lezen? Dat kan in een vergelijkbare setting zijn, maar ook genre of thematiek.
d) Het boek speelt zich af in Nigeria (Lagos). Maakt dit deel uit van de aantrekkingskracht die het boek vóór het lezen op je had? 

Discussievragen:

1. Ik denk dat we allemaal de titel van het boek wel kunnen verklaren, die is redelijk straight forward. Bedenk daarom een alternatieve titel motiveer die kort.
2. Hoe ontwikkelen de hoofdpersonages zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?
3. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden? Hoe worden die uitgewerkt door de auteur?
4. Beschrijf Korede in 3 adjectieven. Geen toelichting nodig.
5. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Is deze anders dan je gewend bent?
6. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Hoe ontwikkelt de plot zich?
7. Welke elementen gebruikt de auteur om het verhaal spanning / emotie / diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen / flashbacks / flashforwards en keuze voor de verteller (vertelperspectief)...
8. Wat is volgens jou het opvallendste element in dit verhaal?
9. Heeft de auteur je kunnen raken? Op welke manier? In positieve of in negatieve zin? Of waarom juist niet?
10.Denk je dat de auteur de lezer met het verhaal een boodschap heeft willen meegeven? Zo ja, welke is dat dan?
11. Zijn de verwachtingen die je vooraf over dit boek had uitgekomen? Waarom wel/niet?
12. 
Aan welk soort lezer zou je dit boek aanbevelen? Motiveer.
13. Lijst kort twee positieve dingen en twee negatieve dingen op die te maken hebben met je leeservaring bij dit boek. (Dit kan bv. betrekking hebben op het boek zelf, maar ook op de manier waarop je het gelezen hebt).

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd