Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Over 'Moeras'

op 16 september 2016 door

De Australische auteur Steve Toltz debuteerde in 2008 met het opmerkelijke 'Een fractie van het geheel', een roman die uitstekend ontvangen werd. Toch hebben we acht jaar lang geen nieuw boek van hem mogen zien verschijnen. Op 22 september is het zover, dan landt Moeras in de boekwinkels. Wij hebben vast een sneak preview voor je.

Toltz is een man die overal heeft gewoond en allerlei banen heeft gehad. Ooit was hij zelfs privé-detective. Zijn debuutroman startte zijn schrijverscarrière met een knal. Letterlijk, want NRC Handelsblad zei erover: 'Een dollemansrit met prettige rotjes in je hoofd'. Toltz sleepte met zijn boek een Man Booker Prize-nominatie in de wacht. Hoe durf je als schrijver zelfs maar te denken aan een nieuw boek dat daarop kan volgen? Toltz durfde het en, al duurde het wat lang, komt nu met Moeras, een 'achtbaan waar je meteen weer in wilt'.

Moeras

Liam is schrijver (en dat lukt maar moeizaam) en een gemankeerde politieman. Aldo is zijn beste vriend en muze, een onhandig criminele ondernemer met een zesde zintuig voor tegenspoed. Naarmate Aldo’s geluk afneemt, raakt Liam er steeds meer van overtuigd dat hij zijn volgende boek wild baseren op Aldo’s rampspoed en vruchteloze pogingen om die ene grote liefde terug te winnen: zijn ex-vrouw Stella. Wat begint als een idee om enige betekenis te destilleren uit al Aldo’s tegenslag, eindigt in een diepgaand verhaal over vertrouwen en vriendschap.

De buitenlandse pers heeft al aan het boek mogen snuffelen, Quicksand is de oorspronkelijke titel. De kreten uit de kranten liegen er niet om. 'Elke pagina uit dit boek verwerpt en viert de absurditeit van het leven in een en dezelfde lachbui', zegt Le Monde. Le Point zegt over Toltz: 'Duizend verhalen vertellen waar andere schrijvers het bij een houden - dat is zijn handelsmerk'. Lees hieronder alvast een paar bladzijden uit Moeras en oordeel zelf.

Lees hier een voorpublicatie van MoerasReacties op: Over 'Moeras'

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Steve Toltz

Steve Toltz

Steve Toltz (1972, Sydney) veroverde in 2008 de wereld met de prettig gestoorde ...

Gesponsorde boeken