Advertentie

Stel een vraag aan Inge Ipenburg

op 08 april 2019 door

Inge Ipenburg (1957) is een Nederlandse schrijfster, evenwel vooral bekend als actrice. Ze genoot haar opleiding aan de Academie voor Kleinkunst en studeerde in 1979 af. Meteen daarna begon haar carrière als actrice. Zij is te zien in het theater, maar verdiende haar bekendheid door haar rollen in diverse films en televisieseries zoals Goede Tijden Slechte Tijden (GTST), Westenwind, Celblok H. en Drie recht, één averecht. Ze is ook de stem van een grote hoeveelheid audioboeken.

Ipenburg raakte tijdens het juryvoorzitterschap voor De Gouden Strop (2011) geïnspireerd en begon met schrijven. In 2014 verscheen de debuutroman van Inge Ipenburg: Het gerecht, een boek dat zes keer werd herdrukt. Een jaar later verscheen Een schitterend ongeluk. Ook schreef ze Als anderen slapen, een audioserie voor Storytel.

Het idee voor Moordenaarsstorm is ontstaan in het kleine Siciliaanse dorp waar Inge zich regelmatig terugtrekt om te schrijven.

Stel je vraag

Onder dit artikel kun je je vragen aan Inge Ipenburg kwijt. Pas nog wel een beetje op met spoilers in je vraagstelling.Reacties op: Stel een vraag aan Inge Ipenburg

Meer informatie

Over

Inge Ipenburg

Inge Ipenburg

Inge Ipenburg (1957) is een Nederlandse schrijfster, evenwel vooral bekend als a...