Advertentie

Motief X van Stefan Ahnhem

op 05 juni 2020 door

Stefan Ahnhem (1966) was al bijna 50 toen hij in 2014 debuteerde met Zonder gezicht. Ondanks de moeite die hij als kind had met het vormen van woorden, ging hij toch zijn droom achterna. Eerst als scenarioschrijver waar hij voor film en tv werkte, onder andere aan de Wallander-reeks van Henning Mankell. Ahnhem woont momenteel in Kopenhagen, Denemarken, maar laat zijn thrillers nog altijd afspelen in en om Helsingborg, de Zweedse havenstad waar hij opgroeide. Omdat Helsingborg slechts door een nauwe zeestraat wordt gescheiden van Denemarken, laat Ahnhem zijn hoofdpersonage, inspecteur Fabian Risk, vaak samenwerken met Deense collega's.

Motief X

In Helsingborg vindt een reeks ogenschijnlijk willekeurige moorden plaats. Hoofdinspecteur Fabian Risk wordt geacht het onoplosbare op te lossen, maar ziet geen enkel verband tussen de moorden. De moord op de jonge vluchteling lijkt niet gepleegd uit vluchtelingenhaat. De dood van de man in het winkelcentrum was een wrede executie. Objectief bekeken is het niks anders dan een reeks bloedige moorden zonder motief. Maar wat als dat precies de bedoeling is? Wat als moorden het enige doel van de dader is? En hoe ontmasker je dan een moordenaar zonder motief?

Fabian Risk wordt echter afgeleid van de zaak door zijn vastberadenheid om een corrupte collega te ontmaskeren en omdat hij zijn gezin bij elkaar moet proberen te houden. Terwijl de jacht op de dader steeds wanhopiger wordt, begint zijn hechte team uit elkaar te vallen.

Interview

Auteur Peter James (van de 'Roy Grace'-serie, beginnend met Doodsimpel) interviewt andere thrillerauteurs in zijn reeks Authors Studio. Meet The Masters. In 2017 interviewde hij Stefan Ahnhem, die toen net zijn derde boek af had. Over schrijven, inspiratie en natuurlijk Fabian Risk.

Leesfragment

Of je Stefan Ahnhem nu al hebt ontdekt of niet, met Motief X als eerste deel van een tweeluik rond inspecteur Fabian Risk kun je ook makkelijk nieuw instappen. Ahnhem heeft het vervolg al af, dus lang wachten op de vertaling (Tineke Jorissen-Wedzinga) zal het wel niet worden. Lees hieronder vast een sneak preview en schrijf je dan direct in voor de leesclub:

Lees de proloog en eerste 4 hoofdstukkenReacties op: Motief X van Stefan Ahnhem

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem is een Zweedse auteur die opgroeide in Helsingborg (in het Zuiden...

Gesponsorde boeken