Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 16 juni 2018 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

DE ROZE COMMUNICATIELIJNEN

Voor de vele “nieuwen” (zeven!) in deze leesclub, toch nog maar even wat uitleg bij de roze commnunicatelijnen die dienen om het geheel wat overzichtelijk te houden. Zie afbeelding hieronder.

d4081e849cdec2cfad862c0911f56f4b.jpg

Wanneer je specifiek reageert op een voorafgaande reactie, dan gebruik je de grijze reageerbutton precies onder de betreffende reactie. Dus de “Reageer” in het grijze gedeelte. Zie afbeelding met één blauwe stip. Dan staat er in het roze: "Plaats reactie". Soms is dat niet meer mogelijk omdat iemand je al voor was. Dan de tweede grijze reageerbutton met de twee blauwe stippen gebruiken en je reactie beginnen met @, bv @Wil @Annette. Er komt dan ook onder je antwoord te staan in het roze: "Plaats reactie". Je ziet dan de mooie roze lijn aan de linkerkant die bij het antwoord begonnen is, doorlopen.

De grote roze reageerbutton (Plaats een nieuwe opmerking) gebruiken om zelf te antwoorden op de vraag. Nu elke vraag op een nieuwe pagina staat, hebben we eigenlijk nauwelijks last van lijnen die door elkaar lopen.

LITERAIRE BEGRIPPEN

Zie eventueel: https://www.cambiumned.nl/theorie/literatuur/ voor een duidelijke uitleg van de literaire begrippen, mocht dit nodig zijn.

LEESCLUBVRAGEN

De leesclubcoördinator heeft haar eigen vragen gemaakt. 

De eerste vraag wordt op 15 juli 2018 geplaatst. Vervolgens na twee dagen de volgende vraag. Enzovoorts...Vraag 10 op 2 augustus 2018.

We beginnen met: 

Smaakmakertje

Vraag 1: Het ongebruikelijke perspectief en de schrijfstijl 

Vraag 2: Structuur, samenhang en inhoud - I

Vraag 3: Structuur, samenhang en inhoud - II

Vraag 4: De relatie met Sarah

Vraag 5: De rol van de vrouw

Vraag 6: Thematiek, motieven en toeval

Vraag 7: Humor en oneliners in citaten

Vraag 8:

Vraag 9:

Vraag 10: Het einde en de afronding

....

....

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'. De einddatum is zaterdag 11 augustus 2018.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie