Vraag 6: Relaties en 'normaal' zijn

op 06 augustus 2020 door

 Marianne wordt niet meer bewonderd of verguisd. Iedereen is haar vergeten. Ze is nu een normaal mens. (pagina 242)

6.1. Iedereen wil ‘normaal’ zijn, lijkt het maar wat is dat volgens het verhaal? Wat maakt volgens jou iemand een normaal mens? In hoeverre vind jij Connell en Marianne (niet) normaal?

Normale mensen is een voortreffelijke en intense liefdesgeschiedenis over de diepgaande invloed die geliefden op elkaars leven hebben – en het groeiende besef daarvan naarmate de jaren verstrijken.(achterflap)

6.2. Op welke manieren (positief en/of negatief) hebben Connell en Marianne elkaars leven beïnvloed? Is hun relatie geëvolueerd? Wat vind je van de rol die macht speelt in hun relaties, vooral bij Marianne?

6.3. Denk je dat het zo is dat je leven heel anders loopt onder invloed van je relaties? Denk je dat mensen wezenlijk veranderen door hun relaties?

6.4. Miscommunicatie speelt een belangrijke rol in het boek. Bij welke relaties speelde dit mee?

Waar bepaalde dit op negatieve of positieve manier de gebeurtenissen?

Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.Reacties op: Vraag 6: Relaties en 'normaal' zijn

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sally Rooney

Sally Rooney

Sally Rooney (1991) groeide op in Couny Mayo, in het westen van Ierland. Ze stud...