Onverwacht van Jenni Hendriks en Ted Caplan

op 19 december 2019 door

Jenni Hendriks en Ted Caplan denken er serieus over om een tagline toe te voegen aan al hun boeken: 'It’s funny, we swear.' Dat zou je namelijk op het eerste gezicht niet zeggen als je hoort dat hun debuut draait om de 17-jarige Veronica Clark. Perfect, populair, intelligent. En zwanger. Niet de bedoeling. De enige manier waarop ze legaal een abortus kan krijgen zonder alles op het spel te zetten, is een roadtrip maken naar New Mexico. 

Hendriks en Caplan zijn scenarioschrijvers die hiermee hun debuut maken. Ze willen controversiële onderwerpen bespreekbaar maken onder jongeren en hun ouders en voegen daar een flinke dosis humor en gevloek aan toe. Zoveel zelfs dat een van hun moeders diep teleurgesteld is in ze. Welke, dat weten we helaas niet. De ander gelooft überhaupt niet dat er een boek is. 

Intussen werken Hendriks en Caplan al aan een tweede boek, waarbij de vriendschap dit keer draait om twee jongens in plaats van twee meiden. Ben jij zeer benieuwd naar Onverwacht? Lees dan de sneak preview die we voor je klaar hebben staan. 

Lees hier een sneak preview van Onverwacht

Onverwacht

Een hilarische roadtrip met vlijmscherpe keuzes.

Veronica Clarke heeft een perfect leven: ze is mooi, populair én slim. Als het eindexamenjaar voorbij is, gaat ze naar de universiteit van haar dromen. Maar die plannen komen op losse schroeven te staan wanneer haar vriendje gaatjes in het condoom prikt. Veronica leest op de school-wc’s de uitslag van
een zwangerschapstest af: twee streepjes. Positief!

Na lang nadenken kiest Veronica voor een abortus. Maar de dichtstbijzijnde kliniek is 1600 km verderop en haar conservatieve ouders en vriendinnen mogen van niets weten. Noodgedwongen vraagt Veronica hulp aan haar voormalige beste vriendin Bailey, de schrik van de school (en ver daarbuiten). Wat er mis kan gaan op deze roadtrip vol empowerment? Ehm, alles…Reacties op: Onverwacht van Jenni Hendriks en Ted Caplan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken