Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Over 'Paardenkracht'

op 22 november 2016 door

Van de auteur van het houthakkersboek De man en het hout en de roman Vlamberken, Lars Mytting, volgt nu een nieuwe roman en die gaan we bespreken in een Hebban Leesclub. Lijkt Paardenkracht jou geweldig, schrijf je dan in voor een leesexemplaar.

Paardenkracht

Erik Fyksens benzinestation aan de Rijksweg, door zijn ex-vriendin liefdevol gerestaureerd in jarenzestigstijl, is een unicum in de Noorse provincie. Het gebouw, de vormgeving, zelfs de voorraden – alles is retro, behalve zijn kennis van oldtimers en het onderhoud daarvan. Van Thunderbirds tot gto’s, v-riemen tot koelslangen, Erik weet er raad mee. En buiten werktijd verdrijft hij zijn eenzaamheid met lectuur zoals Power Tuning the Chrysler V-8. De mogelijke verlegging van de provinciale weg dwingt hem uit zijn smeerkuil te komen en zich in een eenmansstrijd met stedelijke vernieuwing te storten. Plotseling moet hij vechten voor wat niet alleen zijn levensonderhoud en het belangrijkse in zijn leven is, maar ook voor het heiligdom van een verloren liefde.

Lees een fragment uit Paardenkracht

'De spanning die meestal wel ergens aanwezig is, gekoppeld aan het strak geconstrueerde en tragische verhaal, houden je aan dit boek gekluisterd. Dichterlijke zinnen, precies uit een kostbare houtsoort gebeiteld, brengen de vlamberken angstaanjagend dichtbij.' - Hebbanrecensie over Vlamberken van Guy (****)



Reacties op: Over 'Paardenkracht'

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lars Mytting

Lars Mytting

De Noorse schrijver Lars Mytting (1968) is een van de meest succesvolle Scandina...