Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 07 juni 2017 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

In deze leesclub werk ik niet met de standaardvragen. In totaal komen negen vragen (plus wat subvragen) aan de orde. Enkele van deze vragen graven wat dieper, maar dat hoort een beetje bij literatuur. In deze leesclub is ook een verrassing ingebouwd. Die komt vanzelf aan de orde. Veel plezier.

1. De cover

2. De opdracht van de novelle

3. De betekenis achter de zin

VERRASSING 1. Herman Houbrechts over zijn coverontwerp 'Pensioen'

4. Taalgebruik

5. Personages

6. Moederliefde of -hebzucht

VERRASSING 2. Elsschot-wandeling op 16 september 2017

7. Maatschappijkritiek en thema's

8. Opbouw en tijd

VERRASSING 3. Herman Houbrechts: Het omslag is de vitrine voor het boek

VERRASSING 4. Elsschot in filmpjes

9. Verwachtingen

Eindverslag Pensioen

Jan Stoel, leesclubcoördinator

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Willem Elsschot

Willem Elsschot

Willem Elsschot (pseudoniem van Alfons De Ridder) werd geboren in een Antwerps b...

Gesponsorde boeken